Суд зняв арешт з рахунку компанії, пов'язаної із Ахметовим

Суд зняв арешт з рахунку компанії, пов'язаної із Ахметовим

Суд зняв арешт з рахунку компанії / Фото: mediaport.ua

У "Нафтогазвидобування" розморозили кошти. 

Печерський суд Києва ухвалив рішення про зняття арешту з одного з рахунків компанії "Нафтогазвидобування". Про це йдеться у рішенні судової інстанції від 22 грудня 2015 року, повідомляє "Перша інстанція".

До суду із клопотанням про часткову відміну арешту з рахунку, з якого "Нафтогазвидобування" сплачує податки, звернувся представник компанії.

Рахунок був накладений ще 11 червня 2015 року в рамках кримінального провадження за 2013 рік. Про що йшлося у справі, не уточняється.

Заявник вказав, що не має можливості відраховувати платежі до бюджету, а несвоєчасна сплата є підставою для зупинення права користування надрами. Тому компанія просила частково скасувати арешт майна, а саме, по видатковій частині рахунку.

Суд задовольнив клопотання адвокатів, вказавши, що гроші на рахунку "Нафтогазвидобування" не були добуті злочинним шляхом.

Примітно, що "Нафтогазвидобування" - одна з найбільших приватних газодобувних компаній в Україні, основним з акціонерів якої є холдинг ДТЕК, що належить олігарху Рінату Ахметову.

Раніше повідомлялося, що холдинг Ріната Ахметова погрожував зупинкою всієї металургійної галузі УкраїниУсі підприємства групи "Метінвест" відключили від системи автоматичного повернення ПДВ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація