Бійцю Валерію Сазонову потрібна допомога

Бійцю Валерію Сазонову потрібна допомога

Чоловік намагається відновитися після інсульту

Він пройшов Піски, обороняв Опитне і вже мав повернутися з передової. Але наслідки контузії застали десантника 79-тої бригади Валерія Сазонова вже на мирній землі. Після потужного обстрілу "Градами" він навіть не подумав звернутись по допомогу, аби не підвести побратимів. А от тепер пережите далося взнаки, але бажання одужати та увага небайдужих можуть перемогти хворобу.

Тепер десантник заново вчиться ходити. Півроку прикутий до ліжка. Львівські лікарі Валерія Сазонова почали ставити на ноги. Нині повернувся до Харкова і проходить реабілітацію. Тут робить свої перші самостійні кроки.

Він не може зробити ані руху ні правою, ні лівою ногою. Це все наслідки контузії, яку отримав взимку 2015 року у Водяному. Його зенітно-ракетна батарея прикриває лівий фланг села. Щоденні обстріли "Градами". Прямо перед ротацією залпи застають десантника поза укриттям. Пізніше він дізнається, що з цього моменту кожен рух забирає здоров'я. Тоді ж була купа невідкладних справ.

Біда застала його за кілька днів. З передової вже встиг прибути в розташування частини. Там і знепритомнів.Організм, вже тепер пригадує Валерій, попереждав. Напередодні сильно боліла голова. Та не звертав уваги, чи мало від чого їй боліти на фронті.

В голові цей час наливалась гематома. Далі інсульт, розрив судин. Саме через це відмовила рука і нога. Десантнику зробили трепанацію черепа. Вже два роки Валерій бореться за повноцінне життя. Його запал та жагу до реабілітації лікарі вважають шляхом до якнайшвидшого одужання.

Безкоштовне лікування бійцю організували волонтери із Чугуєва. Ось далі потрібен буде більш інтенсивний курс із купою процедур і дорогим медикаментозним лікуванням. Заробляти на все це сам хотів би, та поки не може. Валерій не випускає із рук тренажера.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк

Номер картки 5168 7420 2431 2716

Валерій Павлович Сазонов 

Повʼязані теми:

Наступна публікація