Допомоги потребує 13-річний Олексій із Харкова

Допомоги потребує 13-річний Олексій із Харкова

Фото: ТСН.ua

Хлопчик перебуває в лікарні.

Важка хвороба раптово увірвалася в життя харківської родини та змінила його. В один із літніх днів 13-річний Олексій Харченко не зміг піднятися з ліжка після сну через сильний біль у всьому тілі.

Дитина скаржилася на біль у руках, ногах і спині. Невдовзі у хлопчика раптово піднялася температура. Батьки викликали швидку, а лікарі вирішили госпіталізувати пацієнта із важкими симптомами.

Фото: ТСН.ua

Наступним ударом став діагноз: гострий мієлобластний лейкоз, М7 варіант. "Ця фраза з кількох слів обірвала наше літо, змінила наше життя. Все, що раніше здавалося важливим, знецінилося та потьмарилося. Зовсім нещодавно ми каталися на велосипедах, їздили на дачу і смажили шашлики. А тепер постійні крапельниці та рідкісні прогулянки лікарняним коридором", - розповів батько хлопця Олександр.

Його син зараз проходить курс хіміотерапії в 16-й дитячій лікарні Харкова. Лікування принесло перші плоди – дитина стала почуватися краще. Однак для справжньої перемоги над хворобою потрібна трансплантація кісткового мозку від нерідного донора, а такі операції в Україні не роблять. Родина шукала варіанти за кордоном і зупинилася на одному з найбільш бюджетних – у клініці міста Верона в Італії. Але й там хірургічне втручання обійдеться у 115 тисяч євро – суму, непідйомну для звичайної української родини.

Фото: ТСН.ua

Фото: ТСН.ua

Зараз спільними зусиллями рідних, друзів, школи та кількох фондів і доброчинців вдалося зібрати 100 тисяч гривень. Але для порятунку життя Олексія цього замало. "Велике прохання до всіх, хто читатиме це, не бути байдужими. Відгукніться, допоможіть у зборі коштів на порятунок дитини", – просить тато.

Допомогти врятувати Олексієве життя можна грошовим переказом на картку Приватбанка за номером 5169 1570 0135 3071. Отримувачем коштів є мама хлопчика – Харченко Олена Іванівна. 

Фото: ТСН.ua

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація