Допомоги потребує Дмитро Николишин зі Львова

Допомоги потребує Дмитро Николишин зі Львова

Допомоги потребує Дмитро Николишин зі Львова

Допомоги потребує Дмитро Николишин

У дитини стався ранній рецидив онкологічної хвороби, проти якого українського медики безсилі.

Допомоги потребує маленький Дмитрик. Страшний діагноз "рак" хлопчикові поставили ще наприкінці 2014 року, і відтоді він майже не залишав лікарні.

Для дитини лікарняна палата вже стала рідною. Хлопчик звик по-дорослому ставитися до своєї хвороби, добре розбирається в ліках та аналізах, а ще — в емоціях медиків.

"Прийде заввідділенням – чи вона усміхається, чи вона чомусь сумна. Сумна — то напевне щось вона йому не каже, як то у нього справи. Так він усе заглядає, контролює лікарів і приглядається до них – чи вони сумні, чи веселі, що йому кажуть… І допитує їх все", - розповідає мама Віра Николишин.

Після хіміотерапії були шанси, що Дмитрик одужає. Його навіть відпустили додому, але уже невдовзі хвороба знову повернулася.

"Найприкріше те, що хвороба повернулася не тільки з ураженням лімфатичних вузлів, але й з ураженням кісткового мозку. В таких випадках хворі потребують трансплантації кісткового мозку, але оскільки він уражений і родинного донора немає, то лікування він повинен проходити тільки у закордонній клініці", - пояснила лікар-гематолог Ольга Трояновська.

Через ранній рецидив застосовувати хіміотерапію медики уже не можуть. Врятувати хлопчика береться клініка в Римі. Вони готові прийняти дитину вже найближчим часом, але справа – за грошима. На порятунок дитини потрібно 158 тисяч євро, яких у батьків немає.

"Це жахлива сума, це нереальна, просто нереальна сума грошей", - каже мама хлопчика.

Але батьки вірять, що навіть таку величезну суму вдасться зібрати завдяки добрим людям. І їхня дитина житиме.

Гроші можна переказати на номер карти Приватбанку батька: 4149 4978 6068 0257. Отримувач – Юрій Миронович Николишин. Телефон матері Віри Іванівни: +38 096 52 71 805.

Повʼязані теми:

Наступна публікація