Галіцькому Віталію потрібна невідкладна допомога

Галіцькому Віталію потрібна невідкладна допомога

Галіцькому Віталію потрібна невідкладна допомога

Хлопчику потрібна трансплантація кісткового мозку

12-річному Віталію Галицькому з Житомира потрібна допомога.

У хлопчика рідкісна хвороба крові пароксизмальна нічна гемоглобінурія. Але тепер, в результаті тривалого лікування, додалася ще одна проблема, у дитини відмовили нирки. Тепер, щоб врятувати життя хлопчику, йому необхідна термінова пересадка кісткового мозку. Цю операцію готові зробити італійські медики. Але її вартість - 122 тисячі євро, не по кишені родині Віталія.

12-річний Віталій майже не встає з лікарняного ліжка. Біда прийшла, коли хлопчику виповнилося 9 років. Після грипу йому різко стало зле. Для встановлення остаточного діагнозу лікарям знадобилося три роки. Пароксизмальна нічна гемоглобінурія зустрічається в одного з півмільйона людей. У крові хворого відсутні більше двох десятків білків, що призводить до тромбозу судин. Хвороба супроводжується тяжкими загостреннями.

"Важкі кризи бувають з важкими болями у животі, зі зниженням показників крові, гемоглобіну, він потребує частих переливань і крові, і тромбоцитів, і плазми, тобто залежить від донорської допомоги", - розповідає заввідділенням онкогематологічного відділення Житомирської обласної дитячої лікарні Людмила Чмут.

Під час останнього кризу у хлопчика відмовили нирки. Лікарям дивом вдалося стабілізувати його стан.

"Дуже важкий перебіг у нього і єдине лікування, яке може допомогти це трансплантація кісткового мозку. В нього не має родинних донорів, тобто ми не можемо проводити цю операцію в Україні", - додає лікар.

Операції з пересадки кістного мозку від нерідного донора проводять лише за кордоном. Найдешевша - понад 100 тисяч євро.

У Віталія є лише мама. Вона працює у пенсійному фонді. Таких грошей їй ніколи не назбирати, а продати нічого. Тому просить врятувати життя її єдиного сина в усієї України.

"Все що у мене є в житті це мій син, бо дальше вже не має сенсу жити. Всіх вас прошу, благаю допоможіть, бо у нас іншого вихода не має", - просить мама хлопчика.

Жінці вдалося самотужки назбирати 4 тисячі євро. Аби клініка почала шукати донора потрібна передоплата 30 тисяч євро. Тим часом шанси Віталіка щодня меншають. Лікарі не дають гарантії, що дитячий організм витримає черговий гемофілічний криз

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк

4731 2171 1386 1510

Багінська Альона Іванівна

https://ok.ru/moy12letny?st._aid=Shares_openGroup

Повʼязані теми:

Наступна публікація