Маленький Іванко з родини переселенців потребує допомоги

Маленький Іванко з родини переселенців потребує допомоги

Маленький Іванко з родини переселенців потребує допомоги

Дитині потрібне протезування слуху.

У Іванка Бабича важке ураження слуху. Лікарі діагностували дитині абсолютну глухоту. Іванко народився разом із сестричкою у Запоріжжі, куди батьки виїхали із Стаханова. Тепер родина має не лише обживатись у нових умовах, а й збирати гроші на операцію. Без протезування, дитина ніколи не чутиме.

Про дітей батьки мріяли 18 років. І лікарям вдалося їм допомогти. Але щастя було затьмарене одразу після пологів.

"У Ванюші при народженні стався крововилив, яке спровокувало менінгіт. Через це розвинулася гідроцефалія. Потім вже згодом, в півроку, ми виявили, що він не чує", - розповідає мама малюка.

Іванко любить розглядати картинки. Але гратися із сестричкою не може. У свої рік та 8 місяців хлопчик ще не ходить, але головне, кажуть батьки, дитина не може нормально розвиватися. У нього цілковита атрофія слухового нерва. Сашко разом з дружиною постійно розмовляють із сином , але усе безрезультатно.

Медики кажуть – дитині якнайшвидше потрібна операція. Щороку шансів на те, що Іванко зможе говорити, стає дедалі менше.

Ваня – 129-й у черзі на протезування у київській державній клініці. Але вже два роки черга не рухається. Дати хлопчику шанс, вжививши імплантант, можна за 29 тисяч євро. Для переселенців це нереальні гроші. На заводі, де працює Олександр, збирають кошти, він намагається працювати якомога більше, але до потрібної суми ще дуже далеко. Попри це подружжя вірить, завдяки підтримці небайдужих їхній син таки вимовить своє перше слово.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку 5168 7555 2474 6266

Тетяна Бабич

Наступна публікація