Маленькому Ромчику життєво потрібна людська допомога

Маленькому Ромчику життєво потрібна людська допомога

Маленькому Ромчику життєво потрібна людська допомога

Дитина зможе одужати, якщо дорослі забезпечать їй складну операцію та лікування.

Пересадки кісткового мозку потребує 4-річний Роман. Хлопчик вже дев'ять місяців бореться із раком. Коридорами онкологічного відділення він їздить лише на іграшковій машині, бо мріє бути водієм, як тато. В лікарні він – із 1 вересня.

Про те, що їхній син хворий, батьки дізналися випадково. У дитячому садочку він перестав їсти і постійно скаржився на біль у животі. Після довгих обстежень виявили пухлину в наднирнику.

"Вона тільки має здатність проявлятися у маленьких діток до 5-7 років. Її можна діагностувати тільки на пізній стадії. На третій-четвертій. У нас четверта", - розповідає мама хлопчика Алла Кульбіч.

Маленький Рома вже переніс операцію з видалення пухлини та дев'ять блоків хіміотерапій. Батьки кажуть, що хлопець подорослішав.

Нині лікування вже на фінальній стадії. Ромчику потрібно пройти високодозову хіміотерапію, а потім – пересадку кісткового мозку. На ліки необхідно назбирати 170 тисяч гривень. Для сім'ї, де працює лише батько – це сума непідйомна.

"Коштують вони в 300 євро. Нам потрібно чотири ампулки. І інші там дві ампули по 200 євро. І ще треба тисяч 80 на ті препарати, які потім його будуть підтримувати", - розповіла мама.

Лише з пересадкою кісткового мозку шанс на життя в Роми зростає.

"Він буде проходити високодозову хіміотерапію з пересадкою автогенної стовбурової клітини його. Звичайно, шанси на одужання в нього будуть з проведенням високодозової хіміотерапії", - твердить дитячий онколог Оксана Івасюк.

На те, щоби зібрати гроші, в родини є місяць. Допомогти маленькому хлопчику може кожен – грошовою пожертвою на картку Приватбанку за номером 4731 2171 0836 6947. Отримувачем є мама Кульбіч Алла Анатоліївна.

4-річний Роман потребує пересадки кісткового мозку

4-річний Роман потребує пересадки кісткового мозку

Повʼязані теми:

Наступна публікація