Молоде подружжя з Яремче просить урятувати їхню дитину

Молоде подружжя з Яремче просить урятувати їхню дитину

Молоде подружжя з Яремче просить урятувати їхню дитину

Маленькому Василеві необхідна допомога закордонних медиків.

4,5 роки бореться за життя своєї єдиної дитини подружжя Марчуків з міста Яремче на Івано-Франківщині. Їхній син Василь від має вроджену пневмонію, ДЦП, але чи не найбільше йому дошкуляють епілептичні судоми, які вже стали щоденними, повідомляє кореспондент ТСН.

Василько для подружжя Марчуків – дитина бажана. До зачаття вони готувалися: обстежилися у лікарів, зробили аналізи. Вагітність, каже Наталя, проходила добре. От тільки дитину вона майже на місяць переносила. "Лікар сказав, що все буде добре, народиш сама. Я сама не могла народити, з мене його видавили. Коли він народився, він не плакав, сам не міг дихати, його підключили до штучного дихання", - розповіла мати.

Перший місяць свого життя Василько провів у реанімації. Невдовзі немовляті діагностували вроджену пневмонію та симптоматичну епілепсію, а у 9 місяців – ДЦП. Втім, батьки нікого не винуватять – усі свої зусилля нині спрямовують на лікування дитини. Здоров'я Василька погіршується, він сам не те, що не ходить – навіть не сидить, не розмовляє, йому важко їсти. "Щодня напади… Тому й боремося, хочемо, щоб він більше посміхався. Тільки щоб він не мучився", - каже Наталя Марчук.

Медики кажуть, що недуги дитини невиліковні, але її стан можна полегшити. "Грамотна реабілітація може полегшити рухомий стан дитини, зняти спастичні явища, полегшити больові речі, а також зменшити частоту приступів", - каже лікар-невролог Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Марта Олексин. Допомогти Марчукам може відома німецька клініка, що під Мюнхеном. Однак вона приголомшила родину рахунком – майже 65 тисяч євро.

Молоде подружжя ці гроші збирає вже другий рік: чоловік їздить на заробітки, родина приймає туристів, збирає та продає гриби. Марчукам допомагає церква, однак досі і чверті необхідної суми немає. "Він – моя єдина дитина. Щоб він був хоч трошечки здоровіший. Нехай він буде такий, як є, але без болі! Ми віримо, що люди небайдужі допоможуть нам", - не втрачає надії мати хлопчика.

Згідно з угодою з 1+1, Міжнародні Авіалінії України гарантують безкоштовні квитки для перельоту на лікування. Але поки летіти до Німеччини немає з чим. У вільний час Наталя бавить сина, а її чоловік місить тісто, а потім буде черга дружини – вона разом з волонтерами ліпитиме вареники для бійців у зоні АТО. Інакше, кажуть Марчуки, вони не можуть. "Я думаю, люди, які мають свої проблеми, більші відчувають чужі", - пояснює волонтерка Христина Гнип'юк.

Допомогти родині Марчуків полегшити долю їх дитинки можна грошовим переказом на картку Приватбанку4149 4978 4519 1396. Отримувачем грошей виступає мати хлопчика Наталія Богданівна Марчук.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація