Тяжкопораненого бійця АТО виписали з лікарні та позбавили лікування й реабілітації

Тяжкопораненого бійця АТО виписали з лікарні та позбавили лікування й реабілітації

Тяжкопораненого бійця АТО виписали з лікарні та позбавили лікування й реабілітації

Сергієві Кушніру потрібна допомога на лікування / Фото: ТСН.ua

Чоловік 40 днів перебував у комі після того, як підірвався на фугасі.

Недолікований і виписаний додому, де замість реабілітологів - батьки-пенсіонери та дорогі ліки, які необхідні щодня. Тяжкопоранений боєць АТО з батальйону "Миротворець" Сергій Кушнір, який здивував жагою до життя досвідчених медиків Дніпропетровського шпиталю, коли вийшов після 40 днів найважчої коми, нині закритий у стінах батьківської квартири.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

У розпал новорічних свят тяжкопоранений залишився і без фахового нагляду, і без виїзду на свіже повітря в багатоповерхівці столичної Троєщини.

У невеличкій квартирі родини Кушнірів замість новорічних вогників - самостійна реабілітація тяжкопораненого сина. Батьки-пенсіонери опановують ази лікування, виправдовуються перед сусідами за постійний крик сина, і не знають, де шукати помочі. На новорічні свята їх виписали зі шпиталю додому.

16 січня бійцю батальйону "Миротворець" Сергію Кушніру виповниться 32 роки. Спортивний і тренований до поранення, оперативний працівник МВС до війни, Сергій у зоні АТО прослужив понад рік. 27 липня біля Дніпродзержинська після підриву на фугасі його машини, Сергій упав у кому на 40 днів.

Тяжкопоранений боєць АТО на новорічні свята опинився зачиненим у квартирі

Тяжкопоранений боєць АТО на новорічні свята опинився зачиненим у квартирі

Медики Дніпропетровської лікарні, коли Сергій вийшов із коми, назвали це дивом, а надто коли він своєю рукою написав записку рідним. Батьки, не впевнені, що літери виведені сином, бережуть як реліквію. Показують фото, як Сергій після лікування у Феофанії почав уставати на ноги і навіть говорив. Проте далі Сергій провів три тижні у шпиталі МВС та ще три в головному військовому шпиталі, де, як твердить мама, без належної реабілітації втратив мову і перестав ходити.

Лікування у військовому шпиталі родині ще й довелось оплатити. Виявилося, для підопічних МВС у шпиталі Міноборони не передбачене безкоштовне лікування. Родині тоді допомогли благодійники.

Нині у шпиталі Міноборони родині порадили звертатися до медичної служби МВС, а звідти - направили стати на облік до відомчої поліклініки МВС. Волонтери кажуть, насамперед потрібна психіатрична допомога, дорога кожна хвилина.

Поки ж відомства відсилають родину бійця один від одного. Батьки у відчаї. Проте вони вірять, що у сина не все ще втрачено.

Допомогти на лікування Сергія Кушніра можна на картку "Приватбанку" 5168-7423-3084-1655 його матері Зої Кушнір.

Повʼязані теми:

Наступна публікація