Валентина сподівається на допомогу небайдужих

Валентина сподівається на допомогу небайдужих

Жінці потрібно поставити слуховий імплантант

Волонтерка Валентина Мазурик з Луцька допомагає бійцям АТО, хоча сама потребує опіки, адже не чує і не бачить.

"Валентина Мазурик почала погано бачити на одне око ще в дитинстві. Лікування ситуації не покращило, з часом відшарування сітківки проявилось і на другому оці. Попри сім хірургічних операцій так і не вдалося врятувати жінці зір. В 50 років Валентина перестала бачити зовсім. А ще через кілька років нагадала про себе хвороба слуху, перенесена в дитинстві. Внаслідок перенесеного запального процесу жінка зовсім оглухла", - розповідають друзі Валентини.

Її єдиним зв'язком зі світом став чоловік Петро, теж інвалід. Ще в дитинстві внаслідок нещасного випадку він втратив руку та зір. Подружжя спілкується азбукою Брайля –спеціальним шрифтом для сліпих. Петро вистукує коханій дружині по руці букви, а вона складає з них слова.

Чоловік вже кілька років оббиває пороги чиновницьких кабінетів та фінустанов, аби назбирати дружині на слуховий імплантант. Його готові поставити в інституті отоларингології Національної академії медичних наук України. Вартість імплантанта - 600 тисяч гривень.

Для родини інвалідів така сума просто непосильна, зібрати її допомагають інші волонтери, але грошей катастрофічно не вистачає.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк

№ картки 4149 4978 2415 4464

Мазурик Валентини Михайлівни

Повʼязані теми:

Наступна публікація