56 перемог і 37 нокаутів. Яким запам'ятаємо "Найвеличнішого" Мухаммеда Алі

Після завершення кар'єри боксер займався благочинністю.

У суботу, 4 червня, в лікарні американського міста Фенікс пішов із життя видатний американський боксер Мухаммед Алі.

Cмерть Алі шокувала користувачів соцмереж. На офіційній сторінці Алі в Facebook новину про смерть прокоментували понад 15 тисяч людей, поширили допис більше 121 тисячі юзерів. Вони висловлюють співчуття і навіть пишуть вірші на честь легендарного спортсмена.

До лікарні Фенікса він потрапив у середу, 1 червня. Напередодні його перевели в палату інтенсивної терапії. Впродовж останніх 30 років Алі потерпав від хвороби Паркінсона. 

Як повідомлялося, боксера поховають у його рідному місті Луїзвіль.

Алі був чемпіоном світу з боксу серед важковаговиків у 60-70 роках. Він став чемпіоном серед професіоналів у важкій вазі в 1964. Алі єдиний боксер, хто виграв цей титул тричі. За свою боксерську кар'єру він здобув 56 перемог, з яких 37 – нокаутом, 19 – за рішенням суддів. У пасиві спортсмена 5 поразок: 4 – за рішенням суддів і одна – технічним нокаутом.

Він народився і вперше став чемпіоном як Кассіус Клей, однак невдовзі змінив ім‘я, прийнявши іслам. Після закінчення спортивної кар'єри Алі займався суспільною і громадяською діяльністю, був послом доброї волі ЮНІСЕФ з 1998 по 2008 роки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація