Бійки з поліцією та шини у полум'ї на дорогах: у Франції таксисти протестують проти Uber

Водії вважають, що сервіс забирає їхній заробіток.

У Франції таксисти влаштували протести проти мобільного сервісу таксі Uber, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Невдоволені таксисти вважають, що сервіс забирає їхній заробіток. Щоби привернути до себе увагу, тисячі водіїв запалили шини на дорогах та перекрили траси на під'їздах до аеропортів у Парижі, Бордо та Марселі.

Заспокоїти невдоволених намагалася поліція, проте протестувальники кинулися на правоохоронців із кулаками. Заарештовано кілька десятків людей.

У Франції тривають одразу три страйки

У Франції тривають одразу три страйки

Нагадаємо, раніше заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що скоро в Україні з'явиться всесвітньо відомий сервіс таксі Uber

Uber був заснований в американському Сан-Франціско ще у 2009 році. За допомогою сервісу на мобільному телефоні або на сайті замовник може зарезервувати авто з водієм і відстежити його переміщення до зазначеного пункту, а оплату провести за допомогою банківської карти. Водієм Uber може стати рядовий автолюбитель, який має власний транспортний засіб – для цього треба пройти реєстрацію на офіційному сайті.

Наразі сервіс працює в більш ніж 57 країнах світу. Втім, не обійшлося і без скандалу з компанією. В державах ЄС, зокрема Франції, Німеччини та Італії, виникли конфліктні ситуації з Uber – таксисти сервісу не мають ліцензій і зазвичай їх тарифи менші інших компаній-перевізників, а тому діяльність компанії може не відповідати вимогам закону. Крім цього, мобільний додаток Uber критикували за доступ до закритої інформації, зокрема до SMS.

Повʼязані теми:

Наступна публікація