День вишиванок у Верховній Раді: як політики та нардепи підтримали українську традицію

Сьогодні національний український одяг одягнули не тільки пересічні громадяни, а й відомі політики та народні депутати.

Сьогодні, 19 травня, українці відзначають День вишиванки. Офіційно це свято не зареєстровано, але ідею вдягати у цей день національний одяг охоче підтримують не тільки жителі України, а й відомі діячі та політики.

Такі політики як міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, посол США в Україні Джеффрі Пайєт, народні депутати Борислав Береза, Володимир Парасюк, Оксана Продан та Олексій Гончаренко. Також до них приєдналася й перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко та Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Також з українським святом привітали й у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

"Сучасні українці поважають традиції своїх предків і щорічно у третій четвер травня відзначають "День української вишиванки". В цей день кожен, хто має бажання приєднатися до святкування, має просто одягнути вишиванку. Співробітники Головного управління ДСНС України у м. Києві також не залишаються осторонь і підтримують народні традиції та роблять свій внесок у збереження українських цінностей. Тож сьогодні, 19 травня, рятувальники Київського гарнізону прийшли на роботу у вишиванках", - йдеться у повідомленні.

Начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін також підтримав традицію та зібрав на нараду представників різних служб, які прийшли у вишиванках.

Також ТСН.ua пропонує перевірити, наскільки добре ви знайомі з унікальною магією нитки та голки в окремих регіонах країни, завдяки якій майстри створюють справжні кольорові шедеври на тканині. Пройти тест можна за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація