Дружина Порошенка і посол Японії побували в українських навчальних закладах

Марина Порошенко подякувала послу Японії за надзвичайно важливу роботу й підтримку. 

Дружина президента Марина Порошенко разом із надзвичайним та повноважним послом Японії в Україні Шігекі Сумі відвідала навчальні заклади міста Новомиргород Кіровоградської області, де ознайомилися з результатами діяльності проекту людської безпеки "Кусаноне", який реалізується в Україні за підтримки уряду Японії.

Поважні гості зустрілися у Златопільській гімназії м. Новомиргород, яка за проектом "Кусаноне" отримала грант у розмірі близько 1 мільйона гривень на поліпшення умов навчання та виховання дітей. За ці кошти був здійснений ремонт фасаду, покрівлі та стелі гімназії, оновлено систему освітлення, замінено вікна, двері та оновлено меблі.

Порошенко подякувала Послу Японії за надзвичайно важливу роботу й підтримку, яку уряд та громадяни Японії надають Україні. "Діти ростуть та розвиваються дуже швидко, їхнє навчання та виховання є основою суспільства", – зазначила дружина президента.

Програма працює в Україні з 2002 року, вже реалізовано близько 100 проектів, і співпраця із Японією у сфері навчання буде продовжуватися і надалі. Марина Порошенко та посол Японії відвідали дошкільний навчальний заклад "Теремок" у місті Новомиргород, в якому було встановлено систему очистки води загальною вартістю понад 300 тисяч гривень.

Дружина президента передала Златопільській гімназії та ДНЗ №1 "Теремок" сертифікати на отримання оргтехніки, якої потребують навчальні заклади. Завдяки дружині президента бібліотека дитячого садочку поповнилася дитячими книжками українських видавництв.

Нагадаємо, що раніше Марина Порошенко відправила третій "теплий караван" на Схід

Повʼязані теми:

Наступна публікація