Львів святкує 760-річчя: синьо-жовті кульки, пряники і селфі з прем'єром Гройсманом

В урочистостях з нагоди Дня міста взяв участь і прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який перебуває на Львівщині з робочою поїздкою.

У Львові тривають святкові заходи з нагоди 760-річчя з дня заснування міста, які почалися 6 травня і завершаться 9 травня.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, саме на День міста до Львова прибула велика кількість туристів з різних регіонів України та з-за кордону.

У програмі святкування 6-9 травня, зокрема, святкові концерти і виступи музичних колективів на вулицях міста, встановлення рекорду України зі зведення найбільшого будинку з пряників, спортивні змагання та святкові ярмарки.

В урочистостях з нагоди 760-річчя міста взяв участь і прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який перебуває на Львівщині з робочою поїздкою. У суботу, 7 травня, він прибув на урочисті збори за участю представників влади, дипломатичного корпусу, духовенства, громадських та культурних діячів, передає УНІАН.

Звертаючись з вітальним словом, глава уряду наголосив, що основна політика держави повинна бути спрямована на людину і на громаду, і побажав, щоб у кожну львівську родину прийшов мир і спокій.

"Нам вдалося повернути політику до громад. Бюджет розвитку Львова становить 1,5 млрд грн. А це якісна інфраструктура, освіта - те, що може змінити життя людей", - зазначив Гройсман.

Крім того, на урочистих зборах міський голова Львова Андрій Садовий вручив подяки, дипломи, ювілейні монети імені Короля Данила Галицького, відзнаки "Золотий герб міста Львова" і "Почесний знак Святого Юрія" кращим львів'янам за внесок у розвиток міста.

Львів'янином року став український футболіст, тренер, рекордсмен української вищої ліги за кількістю ігор у ранзі головного тренера Мирон Маркевич.

Планується, що після завершення урочистих заходів у міській Ратуші Гройсман та Садовий прогуляються центром міста та відвідають святкові заходи, які проходять у Львові.

Після цього прем'єр-міністр відбуде у пункт пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні, де проведе нараду з митниками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація