Обама у самих шкарпетках вперше за часи президенства виступив у мечеті

Президент США закликав до терпимості щодо мусульман.

Президент США Барак Обама вперше за роки свого президентства відвідав мечеть у США.

Біля входу до мечеті у Балтиморі американський президент, як годиться, зняв взуття, і виступав перед мусульманами у самих шкарпетках.

Під час виступу Обама закликав до терпимості щодо мусульман США і подякував їм за те, що вони є частиною великої американської сім‘ї, передає Euronews.

"Після терактів 11 вересня, а також після останніх нападів у Парижі та Сан-Бернардіно, ми часто бачили, як люди пов‘язують ці жахливі акти тероризму з цілою релігію. Також останнім часом ми чули політичну риторику проти американських мусульман, якій немає виправдання", – заявив президент США.

Обама критикує заклики кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа та інших республіканців, які вимагають заборонити мусульманам в'їзд в США.

Нагадаємо, Трамп запропонував "серйозно обміркувати" закриття мечетей в країні в рамках заходів, які повинні бути прийняті у відповідь на теракти в Парижі 13 листопада 2015 року. Пізніше він виступив за "загальну і повнузаборону" на в'їзд в США мусульман.

Опитування виявили ненависть послідовників ісламу до американців, стверджується в заяві політика. Це почуття "поза межами розуміння", але воно загрожує зростанням терористичних атак, вважає Трамп.

Повʼязані теми:

Наступна публікація