Окопи, кулемети, вівці: Reuters показало фото побуту сирійських повстанців

Громадянська війна у Сирії триває вже п'ятий рік.

Фотографи агентства Reuters побували на позиціях сирійських повстанців поблизу села Ель-Латамна у провінції Хама і опозиційної бригади "Аль-Фурган" поблизу села Азізія в Алеппо.

На фото видно, як бойовики чатують на своїх противників на передовій, сплять в окопах або просто на землі, п'ють чай та доять овець.

Нагадаємо, що Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй 26 лютого одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого.

Правозахисники зазначили, що з настанням перемир'я кількість загиблих істотно зменшилася, але режим тиші все одно хиткий – сторони конфлікту звинувачують одну одного в обстрілах. За перший тиждень дії режиму припинення вогню в Сирії загинули 135 осіб. Водночас на територіях країни, де перемир'я не діє, загинули 552 людини.

Громадянська війна в Сирії розпочалася у 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільшу кількість мігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни велику територію Сирії захопили бойовики "Ісламської держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація