Палаючі шини, блокування офісу Ахметова: у Києві відзначили річницю протистояння на Грушевського

Активісти відзначили другу річницю кровопролитних подій на Майдані.

19 січня у Києві близько 400 активістів зібралися, щоб згадати другу річницю початку протистояння на Грушевського під час Євромайдану.

Активісти зібралися на Михайлівській площі та пройшли маршем по центру міста, передає Лівий Берег.

Учасники маршу ненадовго заблокували офіс олігарха Ріната Ахметова. Вони вигукували гасла на адресу бійців Нацгвардії та поліції, які охороняли офіс. Але сутичок між силовиками та мітингувальниками не було.

На вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" активісти символічно запалили шини.

Нагадаємо, 19 січня 2014 року на Євромайдані відбулися перші масові сутички між протестувальниками та силовиками. Після провального виступу лідерів опозиції на Народному Віче з приводу "диктаторських законів" найбільш радикальні мітингувальники закликали блокувати будівлю Верховної Ради.

Під час ходи до парламенту виявилося, що вулиця Грушевського перекрита бійцями "Беркуту". Між силовиками та протестувальниками почалися сутички, під час яких згоріли декілька автобусів силовиків, у їхній бік полетіли каміння та коктейлі "Молотова". Проти майданівців були застосовані сльозогінний газ, світло-шумові гранати та водомети. Тоді кількість постраждалих сягала кілька десятків, але перші загиблі з'являться лише через три дні – 22 січня.

Фільм "Коктейлі Грушевського" про українців, що готові йти на смерть заради кращого майбутнього

Фільм "Коктейлі Грушевського" про українців, що готові йти на смерть заради кращого майбутнього

Повʼязані теми:

Наступна публікація