Переконував, посміхався і пив водичку: як Яценюк реагував на доленосне засідання Ради

Депутати не змогли відправити уряд у відставку.

Верховна Рада не змогла відправити уряд Арсенія Яценюка у відставку, хоча перед тим визнала незадовільною його роботу.

Під час свого звіту перед депутатами Яценюк був зосередженим та активно жестикулював, намагаючись переконати Раду, що він вартий своєї посади. 

Втім, прем'єр, схоже, передчував, що голосів за його відставку не набереться, тому після звіту перебував у доброму гуморі і щиро посміхався.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко закликав Арсенія Яценюка подати у відставку. Він запропонував переформатувати склад уряду на основі чинної коаліції  у складі "БПП", "Народного фронту", "Самопомочі" та "Батьківщини". Порошенко переконаний, що призначення до Кабміну мають відбуватися за участі та підтримки всіх фракцій коаліції на технократичній реформаторській основі з фахівців, позбавлених політичних впливів і лобістських інтересів.

"Завдання такого Кабінету Міністрів – забезпечити зростання ВВП та почати відновлення  рівня життя, організувати чесну приватизацію, прозоре управління державними підприємствами, впровадити жорсткі антикорупційні кроки, продовжити співпрацю з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями", - заявив президент. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація