Переповнений суд у Києві і спокійний Янукович: як допитували колишнього президента України

Позбавлений звання президента спілкувався із суддями за допомогою відео-конференції.

28 листопада у Святошинському районному суді Києва відбулося друге судове засідання, на якому допитали Віктора Януковича.

Позбавлений звання президента спілкувався із суддями за допомогою відео-конференції. Янукович, зокрема, розповів, що не пам'ятає, як телефонував президенту РФ Володимиру Путіну та колишнім керівникам МВС і СБУ 20 лютого 2014 року. Окрім того, він запевнив, що не давав вказівок розганяти Майдан, що "беркутівці" діяли на власний розсуд. Провину за загибель протестувальників він поклав на лідерів Майдану.

Окрім того, генеральний прокурор Юрій Луценко просто під час допиту оголосив Януковичу підозру у державній зраді.

Допит тривав близько шести годин, після цього Янукович дав прес-конференцію для журналістів. Тут екс-президент розповів, що він нічого не знає про вісім "КамАЗів", які вивозили його майно із Межигір'я. Також він запевнив, що у нього немає грошей на рахунках в іноземних банках, а усі кошти в Україні заарештовані.

Нагадаємо, у п'ятницю, 25 листопада відбулося судове засідання у справі розстрілів учасників Євромайдану, свідком в якій проходить Віктор Янукович. Проте самого допиту не відбулось, оскільки близько 30 активістів з прапорами "Правого сектору" і організації "Вільні люди" заблокували виїзд обвинувачених беркутівців із СІЗО. Вони тримали у руках плакати з написами "Вбивць Небесної сотні за ґрати", "Кров Небесної сотні на ваших руках" і "Вбивці - в'язницю". Через недоправлення підозрюваний  до суду засідання перенесли.

Віктор Янукович назвав перебування у Росії найгіршим періодом свого життя

Віктор Янукович назвав перебування у Росії найгіршим періодом свого життя

Повʼязані теми:

Наступна публікація