Перші кроки: як білі тигренята побачили світ у чеському зоопарку

Рідкісні білі індійські тигри народилися в чеському зоопарку.

У Чехії в Ліберцькому зоопарку народилися два дитинча білого індійського тигра.

Як повідомляє Reuters, 8-річна тигриця Сурія Бару народила маленьких тигрів 25 квітня. Їх стать ще невідома, вона буде уточнена через три тижні, при першій вакцинації.

Це вчетверте в історії зоопарку Ліберц, коли той зміг отримати потомство білого індійського тигра. Вперше білі тигри окотились у зоопарку Ліберця у 2002 році (тоді народилося троє тигренят), вдруге, через 10 років, народилися троє тигренят, у 2014 році - всього одне.

Як відомо, наразі павільйон із тиграми зачинений для відвідувачів, він відкриється знову через кілька місяців.

Білі тигри в чеському зоопарку належать до породи індійських білих тигрів, і їхній білий колір викликаний генетичним відхиленням, при якому не виробляється гормон, що відповідає за забарвлення шерсті у традиційний помаранчевий колір.

Варто відзначити, що їх не можна зарахувати до альбіносів, оскільки вони не мають інших характерних для цього явища ознак - блакитних очей, рожевих подушечок лап та язика.

Білих тигрів у Ліберцькому зоопарку розводять з 1994 року, куди їх привезли з Мадрида, а кошенят цієї породи можна знайти в зоопарках Братислави, Белграда, в Угорщині і в зоопарках України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація