Порошенко в Чугуєві передав військовим техніку і озброєння, а перша леді - одяг і малюнки

Президент пообіцяв військовим замовити "Укроборонпрому" у наступному році більше бронетехніки нового покоління.

Президент Петро Порошенко в Чугуєві Харківської області взяв участь у церемонії передачі підрозділам Збройних Сил, які виконують завдання в зоні проведення антитерористичної операції, техніки і озброєння.

"Сьогодні українське військо отримало модернізовану техніку. За якихось 4 місяці "Укроборонпром" удосконалив техніку", - підкреслив Петро Порошенко і додав: "Держава спрямовує свої сили на те, щоб підвищити бойову міць".

Президент висловив сподівання, що отримана техніка і зброя, а також любов до Батьківщини, принесуть українським військовим перемогу і звільнять українські території від окупантів. Водночас Порошенко наголосив, що залишається прихильником мирного вирішення конфлікту.

Виступаючи перед військовими, Порошенко пообіцяв, що в 2015 році буде збільшено замовлення "Укроборонпрому" на виробництво бронетехніки нового покоління.

"У "Укроборонпрому" вже на 2015-й рік дворазове збільшення навантаження потужностей з виробництва бронетехніки нового покоління", - запевнив глава держави.

Як пояснив Порошенко, в першу чергу мова йде про новий БТР-4 і всіх його модифікаціях, які були проведені з урахуванням отриманого в результаті бойових дій досвіду. Також готується серйозне виробництво бойової машини "Дозор" і танків "Оплот".

Крім того, Україна веде переговори щодо закупівлі сучасного зброї за кордоном, якого зараз не вистачає в Збройних силах України і які в нас не виробляються, повідомив президент.

"Часи злочинного нехтування обороноздатністю держави назавжди відійшли в минуле", - підсумував Порошенко.

На Харківщину президент приїхав разом з першою леді. У Чугуєві Марина Порошенко передала військовим зимовий одяг і дитячі малюнки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація