Reuters показало нові фото ГРУшників: усміхнений Александров і бородатий Єрофеєв

Інформація про обмін виявилася фейком.

Служба безпеки спростувала інформацію російських ЗМІ про те, що Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова обміняли на українських військовополонених, попередньо жорстоко катувавши. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Насправді російські спецпризначенці на вигляд досить здорові, представникам СБУ всміхаються й охоче з ними розмовлять. У Службі запевняють - зараз Єрофеєв та Александров у Києві, стосовно них іще тривають слідчі дії. До суду справу мають передати восени.

Про обмін Алесандрова і Єровєєва повідомила Газета.Ru з посиланням на джерело в російських силових структурах і адвоката одного з ГРУшників.

Олександр Александров та Євген Єрофєєв наполягають на тому, що вони є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії і виконували завдання в Луганській області. Але у Міноборони РФ від бійців офіційно відхрестилися.

Вони були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Єрофєєв і Александров отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де зробили низку операцій.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. На даний момент Александров продовжує перебувати в лікарні, а Єрофєєва перевели в СІЗО. В СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом.

СБУ показала полонених російських ГРУшників

СБУ показала полонених російських ГРУшників

Reuters показало російських ГРУшників у київській лікарні

Reuters показало російських ГРУшників у київській лікарні

Повʼязані теми:

Наступна публікація