Reuters показало вражаючі фото засніжених гір Пакистану

Місцеві гіди заробляють 7 доларів у день, але через загрозу насильства туристична сфера занепадає.

У вересні, коли північ Пакистану та Індії потерпали від повеней, гірський хребет Каракорум був покритий незвичайною кількістю снігу. Це приваблювало відчайдухів-альпіністів, які підкорюють тутешні вершини Чогорі та Броуд-Пік, щоб помилуватися горами у світлі повного місяця. 

У більш мирні часи чиста краса півночі Пакистану притягувала дуже багато туристів, але потенційно прибуткова галузь занепала через роки насильства, яке тут відбувається. Число експедицій скоротилося, руйнуючи місцеві громади, які залежать від доходів, що їм приносять альпіністи. 

Місцевій гід отримує 700 пакистанських рупій в день, що становить близько 7 доларів. Він може нести вантаж альпініста вагою 25 кг. Власники мулів можуть заробити втричі більше, а їхні тварини несуть 75 кг. 

Пакистан — це рай для альпіністів. Він є домівкою для Чогорі, другої за величиною гірської вершини у світі, яку європейці називають К2. Окрім того, в Пакистані знаходяться 4 з 14 гір висотою більше 8 тисяч метрів.

Нагадаємо, у червні минулого року ісламісти напали на табір альпіністів у Пакистані і розстріляли усіх його мешканців. Серед убитих - три українця.

Сотні людей загинули від повеней в Індії і Пакистані

Сотні людей загинули від повеней в Індії і Пакистані

Повʼязані теми:

Наступна публікація