Reuters показало яскраві фото знаменитої Красноїльської Маланки на Буковині

Дійство майже не змінилося за останні 400 років.

На Буковині відгуляла яскрава Красноїльська Маланка. Цього дня село чекає чи не цілий рік – там готують костюми, обладунки та бутафорську зброю. У цікавому дійстві, яке майже не змінилося за більш ніж 400 років, беруть участь усі, навіть діти. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Гучні гуляння в Красноїльську розпочинаються ще від самісінького ранку – перевдягнені маланкарі ходять від хати до хати. У кожному дворі за спів і танці вимагають із господаря гроші, утім це не рятує його від жартівливих стусанів.

Після того, як учасники обійдуть усі обійстя та привітають господарів з Новим роком, на центральній вулиці збирається чисельна карнавальна процесія, у якій беруть участь близько тисячі мешканців села.

Красноїльськ поділяється на кілька частин – так званих "кутів". У кожному – свої, особливі костюми, що готують до свята весь рік. Маланкувати в Красноїльську привчають із дитинства. Традиційно дійство відвідує чимало туристів. Ті, хто тут уперше, зізнаються – хоча і бачили світлини маланки, наживо це вражаюче.

Красноїльська маланка гуляє до глибокої ночі – усі учасники проходять через село аж до селищної ради, де дають колективну виставу.

Кореспондент ТСН Олег Тудан

На Буковині відгуляла знаменита Красноїльська маланка

На Буковині відгуляла знаменита Красноїльська маланка

Повʼязані теми:

Наступна публікація