Reuters показав видовищні фото унікального Супермісяця

Супермісяць є найвидовишнішим та найбільшим не тільки цьогоріч, а й у сторіччі.

У ніч проти 14 листопада земляни побачать найбільший та найяскравіший Місяць за останні 68 років.

Супермісяць можна буде спостерігати, коли повний місяць наближається дуже близько до орбіти Землі.

Місяць здаватиметься на 14 % більшим в діаметрі і на 30 % яскравішим.

Супермісяць, який зійде у ніч проти 14 листопада, буде найвидовишнішим та найбільшим не тільки у цьому році, а й у сторіччі. Як стверджують експерти, востаннє супутник Землі аж так близько підходив до планети у далекому січні 1948 року. Наступного разу побачити схоже явище можна буде аж 25 листопада 2034 року.

Подібне явище спостерігалося і протягом минулих років, наприклад, у 1974 та 2005. Можливо, саме цей ефект і спричиняє природні катаклізми, наприклад, у 1974 році циклон спустошив місто Дарвін в Австралії. А у 2005 за два тижні до появи Супермісяця в Індонезії від цунамі загинули сотні тисяч людей.

Назва Супермісяць у 1979 році була придумана астрологом Річардом Ноллом. На його думку, саме Супермісяць викликає екстремальні сили припливу, які стають особливо потужними у сяйві Місяця.

Супермісяцем уже милуються жителі США, наприклад, у Канзасі та Нью-Йорку. Також Reuters представив фото місяця у різних куточках планети за добу до появи Супермісяця. Побачити Супермісяць можна буде і в Україні, якщо покращиться погода.

Великий Місяць наближається: людство стане свідком cуперлуння

Великий Місяць наближається: людство стане свідком cуперлуння

Нагадаємо, у ніч  із 29 на 30 серпня, у небі на всій Землі можна було спостерігати гігантський Місяць. Тожі диск супутника планети візуально збільшився на 10%. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація