Щемливе фото хлопчика, який втратив на Донбасі ноги та руку, перемогло у міжнародному конкурсі

Серед переможців є також фото із загиблими пасажирами тролейбуса в Донецьку.

Журі міжнародного фотоконкурсу Best of Photojournalism журналістської асоціації NPPA визначило переможців 2016 року у 22 тематичних категоріях. До списку найкращих потрапили роботи, що пов'язані з війною на Донбасі.

Одна з робіт – фотографа Амнона Гутмана. Його фото перемогло в номінації International News. На ньому зображені загиблі пасажири тролейбуса, який потрапив під обстріл у Донецьку. Про це пише bit.ua.

Знімок фотографа Марти Іванек зайняв перше місце у категорії Portrait and Personality, зазначає Vidia. На фото – 12-річний Микола Нижниковський із селища Володарського на Донбасі. Торік у серпні він разом ще з трьома дітьми під час прогулянки знайшли боєприпас, який вибухнув. Його 4-річний братик Данилко загинув, а Миколка потрапив до реанімації. Лікарі боролись за його життя, але врятувати дві ноги та руку не вдалося. Зараз його повертають до життя в канадському госпіталі Shriners, який погодився покрити витрати на лікування хлопчика.

Друге місце в номінації Portrait and Personality посів знімок українця Андрія Ломакіна. На фото – домогосподарка Тетяна з рушницею, яку вона придбала 2014 року для захисту себе та своєї родини.

Тим часом показали фото і відео, як Чорне море в Криму стало жовтого кольору.

Повʼязані теми:

Наступна публікація