Тисячі військових, нова військова техніка й приїзд Путіна. Як Китай святкує день Перемоги

В цілому в урочистостях взяли участь 12 тисяч військовослужбовців.

У Пекіні сьогодні, 3 вересня, відбувся військовий парад на честь 70-річчя "Перемоги Китайського Народного Опору над японськими загарбниками та Світової антифашистської війни". Серед лідерів держав на урочистостях був присутній також президент Росії Володимир Путін. Російські ЗМІ зазначають, що на захід він прибув чи не найостаннішим з високопоставлених гостей. Крім того, парад відвідав і президент Білорусі Олександр Лукашенко.

У ньому в цілому взяли участь участь близько 12 тисяч військовослужбовців. Ветеранів, середній вік яких 90 років, провезли на мініавтобусах.

Уперше в китайському параді взяли участь близько тисячі іноземних військовослужбовців. Свої парадні розрахунки направили Білорусія, Куба, Єгипет, Казахстан, Киргизія, Мексика, Монголія, Пакистан, Сербія, Таджикистан і Росія.

Афганістан, Камбоджа, Фіджі, Лаос, Вануату і Венесуела направили представницькі групи у складі з семи військовослужбовців.

Китай продемонстрував близько 500 одиниць техніки 40 типів і понад 200 літаків 20 видів: бомбардувальники, винищувачі, літаки палубної авіації, патрульні літаки берегової авіації, літаки-заправники і вертольоти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація