У Британії та Канаді тисячі таксистів заблокували вулиці, протестуючи проти Uber

У Лондоні перекритою виявилася одна з головних вулиць.

У столиці Великобританії Лондоні і в канадському Монреалі 10 лютого відбулися масові акції протесту таксистів проти діяльності онлайн-сервісу приватних пасажирських автоперевезень Uber.

У Лондоні в акції протесту взяли участь близько 8 тисяч водіїв. Вони на кілька годин заблокували одну з головних вулиць міста Уйатхолл. До протестів приєдналися їхні колеги з Франції та Бельгії.

У Монреалі таксисти перекрили дорогу навколо аеропорту. Кілька годин доступ до аеропорту був затруднений.

У Лондоні таксисти влаштували протест проти компанії Uber

У Лондоні таксисти влаштували протест проти компанії Uber

Нагадаємо, раніше заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що скоро в Україні з'явиться всесвітньо відомий сервіс таксі Uber

Uber був заснований в американському Сан-Франціско ще у 2009 році. За допомогою сервісу на мобільному телефоні або на сайті замовник може зарезервувати авто з водієм і відстежити його переміщення до зазначеного пункту, а оплату провести за допомогою банківської карти. Водієм Uber може стати рядовий автолюбитель, який має власний транспортний засіб – для цього треба пройти реєстрацію на офіційному сайті.

Наразі сервіс працює в більш ніж 57 країнах світу. Втім, не обійшлося і без скандалу з компанією. В державах ЄС, зокрема Франції, Німеччини та Італії, виникли конфліктні ситуації з Uber – таксисти сервісу не мають ліцензій і зазвичай їх тарифи менші інших компаній-перевізників, а тому діяльність компанії може не відповідати вимогам закону. Крім цього, мобільний додаток Uber критикували за доступ до закритої інформації, зокрема до SMS.

Повʼязані теми:

Наступна публікація