У Харкові заварили ворота мерії та рахують поранених

Активісти побоюються звертатися до лікарні через людей з георгіївськими стрічками, які тиняються поряд.

Після недільних мітингів, бійок і спроби штурму міськради в Харкові сепаратисти взяли паузу.

У понеділок, 14 квітня, на площі Свободи великого скупчення людей не спостерігалося. Однак у мерії подбали про безпеку: ворота в торці будівлі, які ведуть у внутрішній двір, були заварені, а всередині перед ними стояла пожежна машина. У самому дворі, а також біля входів у будівлю чергували близько десятка правоохоронців.

Тим часом у штабі Євромайдану продовжують підраховувати постраждалих в результаті бійки на вул. Сумській, яка сталася у неділю, 13 квітня, пише Сегодня.

Загалом по допомогу в медустанови звернулися 50 осіб, 20 із них були госпіталізовані. Проте постраждалих може виявитися більше, оскільки багато хто просто не хоче звертатися до лікарні, побоюючись переслідувань сепаратистів.

На даний момент у лікарнях залишаються п'ятеро активістів з різними травмами. Четверо лежать у лікарні: одного з них, з важкими черепно-мозковими травмами, вчора перевели з реанімації в палату інтенсивної терапії, двоє інших, з травмами голови і рук, знаходяться у звичайних палатах.

Також до лікарні потрапили четверо правоохоронців, які намагалися втихомирити їхніх супротивників. За словами заступника начальника міськУВС Сергія Човпана, їм зараз надають медичну допомогу.

За фактом події правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Винним у заворушеннях загрожує від трьох до семи років за хуліганство.

Як відомо, на Сході України розгортається сепаратистський сценарій, зрежисований Кремлем. Офіційний Київ оголосив про антитерористичну операцію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація