У Краматорську українські патріоти відзначили перемогу над окупацією "ДНР" великим мітингом

На "Марш вільних людей" вийшли близько 1500 людей.

У неділю, 17 квітня, в Краматорську Донецької області пройшов "Марш вільних людей".

Люди вийшли згадати мітинг прихильників єдиної України, який відбувся два роки тому, 17 квітня 2014 року. Тоді близько 500 осіб вийшли до пам'ятника Літака з українськими прапорами, хоча на той момент Краматорськ вже п'ятий день був окупований бойовиками "ДНР" і існувала реальна загроза розправи над патріотами.

На цей раз на мітинг-ходу зібралися близько 1000-1500 людей. Вони пройшли від Літака до центральної площі Миру. Перед ходою відбувся невеликий мітинг, на якому виступали заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Ігор Стокоз, історик В'ячеслав В'ятрович, представники міської влади та штабу АТО, а також місцеві проукраїнські активісти.

Під час ходи люди співали гімн України, скандували традиційні для таких заходів гасла "Одна єдина соборна Україна", "Слава Україні!", "Слава воїнам АТО!", "Краматорськ – це Україна", "Схід і Захід разом" і так далі. Багато людей були у вишиванках або в футболках з патріотичними малюнками. На ході були не тільки українські прапори, але і прапори Ірландії, Канади, Грузії та Вірменії.

Після ходи на площі відбувся концерт військового оркестру, а також лідера гурту "Тінь Сонця" Сергія Василюка.

Нагадаємо, в минулому році після мітингу 17 квітня в Краматорську знесли пам'ятник Леніну на центральній площі міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація