Військові інструктори НАТО розпочали масштабні навчання українських військових

Навчання триватимуть до 2017 року.

П'ять батальйонів сухопутних військ України пройдуть бойову підготовку під керуванням військових інструкторІв зі Сполучених Штатів, Канади та Литви. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Масштабні навчання 23 листопада урочисто відкрили на Яворівському полігоні, вони триватимуть до 2017 року. За цей час планують, що вишкіл пройдуть близько п'яти тисяч українських піхотинців.

Їх навчатимуть основ цивільних та військових операцій, а також навичок тактичної медицині. Окрім того, вони будуть опановувати сучасні установки, які здатні не лише виявляти на відстані артилерійські залпи ворожих батарей, а й стежити за траєкторіями руху снарядів та блискавично обчислювати місця стартів. Таке обладнання нещодавно передали колеги із США. Американські військові запевнили, що і надалі підтримуватимуть Збройні сили України.

"Сполучені Штати Америки разом з іншими країнами НАТО повністю віддані захисту безпеки наших союзників. Ми збираємося і надалі тиснути на Росію з тим, щоб вона повернулася до дотримання міжнародного права і поважала суверенітет території України. Саме тому я тут", - сказав Бен Ходжес, командуючий сухопутними військами США в Європі.

"Підготовку будуть проходити тільки військовослужбовці-контрактники, які в подальшому будуть проходити службу, а не ті військовослужбовці, які через деякий період часу звільнюються. Це перше. Друге. Після підготовки цей підрозділ буде цілісно застосовуватися в виконанні задач у зоні АТО", - зазгачив Анатолій Пушняков, командуючий Сухопутними військами України.

Масштабні навчання розпочинаються на Яворівському полігоні

Масштабні навчання розпочинаються на Яворівському полігоні

Повʼязані теми:

Наступна публікація