З'явилися фото, як бойовики "ЛНР" відводять танки від лінії фронту

Сепаратисти стверджують, що відвели близько 50 танків.

3 жовтня стартував процес відведення танків, мінометів і артилерії калібром менше 100 мм від лінії розмежування в зоні АТО. У мережі з'явилися фото, як бойовики "ЛНР" відвели першу колону танків.

Інформаційний ресурс сепаратистів "ЛуганскИнформЦентр" стверджує, що бойовики відвели від лінії фронту близько 50 танків.

Відвід бойових машин почався з територій, прилеглих до окупованого Луганську. Крім того, планується відвести танки з району села Новогригорівка Слов'яносербського району. Сепаратисти запевняють, що танки будуть перебувати в місцях дислокації на відстані 15 км від лінії фронту.

Тим часом в ОБСЄ заявили, що Збройні сили України і угрупування "ЛНР" надали спеціальній моніторинговій місії базову інформацію про відвід озброєння від лінії розмежування, передає Сегодня.

СММ отримала від ЗСУ координати деяких місць постійного зберігання зброї, а "ЛНР" надала графік відведення озброєння, координати деяких місць постійного зберігання та опису з зазначенням кількості танків, які вона має намір відвести, у тому числі їх типи і серійні номери, йдеться у звіті ОБСЄ за 1 жовтня.

Нагадаємо, представник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов заявив, що Україна в свою чергу також почала відведення легкого озброєння.

29 вересня в Мінську Тристороння контактна група, в яку входять представники України, ОБСЄ та Росії, досягла домовленості щодо відведення від лінії зіткнення в зоні АТО озброєнь калібру менше 100 мм.

Протягом 15 днів будуть відводитися танки, потім артилерія калібру менш 100 мм і міномети (24 дні). Відстань – 15 км з кожного боку. Загальний термін виконання домовленості становить 41 день.

Відведення озброєння калібру менше ста міліметрів має початися з Луганської області

Відведення озброєння калібру менше ста міліметрів має початися з Луганської області

Повʼязані теми:

Наступна публікація