Газовані напої - ворог здоров'я

Сучасні стандарти харчовій промисловості, не враховують реальної шкоди деяких сполук, які ми щоденно вживаємо в їжу.

Необхідно слідкувати за тим, скільки газованих напоїв Ви вживаєте. Такого висновку дійшов Пітер Пайпер з університету Шеффілд після ряду дослідів.

Багато проблем, пов’язаних з віковими змінами та зловживанням алкоголем, такі як цироз печінки та хвороба Паркінсона, виявляється, можуть викликати і звичайні прохолодні шипучки. Вони містять бензоат натрію (Е221), вплив якого, на думку Пайпера, недооцінюють.

Бензоат натрію (Е221) – широко розповсюджений консервант у харчовій галузі, схвалений різноманітними відповідними органами в різних країнах.

При поєднанні бензоату натрію з вітаміном С в безалкогольних напоях утворюється бензол – канцерогенна речовина. Були навіть випадки вилучення з продажу деяких марок напоїв через перевищення норми вмісту бензолу.

В цілому, бензоат натрію (Е211) вважають безпечною добавкою при дотриманні чинних нормативів на його граничний вміст у продуктах.

Пайпер перевірив вплив бензоату натрію на живі клітини дріжджів і виявив, що ця сполука ушкоджує важливу область ДНК в мітохондріях.

За словами Пайпера, ці хімікалії викликають серйозне ушкодження ДНК в мітохондріях так, що вони повністю ін активують її. Є велика кількість захворювань, що пов’язані саме з ушкодженням цієї частини ДНК – хвороба Паркінсона та ряд нейродегенеративних хвороб, а ще це пов’язано з процесами старіння.

Норми вмісту бензоату натрію (Е211) у харчових продуктах, вважає вчений, слід переглянути, провівши більш масштабні дослідження. Існуючі методи визначення шкідливості даної речовини некоректні та не враховують описаного вище відкриття.

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: