"1+1" знімає фільм про Чорнобильську трагедію із музикою гурту ONUKA

"1+1" знімає фільм про Чорнобильську трагедію із музикою гурту ONUKA

«1+1» покаже фільм про Чорнобиль / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Документальна стрічка буде присвячена 30-річчю з дня катастрофи.

Телеканал "1+1" розпочав роботу над документальним фільмом, присвяченим 30-й річниці Чорнобильської трагедії. У стрічці будуть використані музичні твори гурту ONUKA - одного з найпопулярніших українських виконавців етно-електронної музики.

Над фільмом працює команда Управління журналістських проектів телеканалу 1+1, а його автором стала ведуча та журналіст Світлана Усенко. До списку її робіт належать такі документальні стрічки як "Таємниці генія Шевченко" та "Секрети Бандери".

Фільм включає документальні знімання, а також художню реконструкцію подій тих часів, і розповідає історії безпосередніх учасників трагедії та їхніх близьких. Знімання стрічки ведуться у Чорнобильській зоні та місті Прип'ять, де знімальна група спілкується з місцевими мешканцями та збирає унікальні матеріали, що ляжуть в основу кінокартини.

«1+1» покаже фільм про Чорнобиль / Фото: прес-служба каналу "1+1"

"Цим фільмом ми хочемо не лише вшанувати пам'ять загиблих внаслідок Чорнобильської трагедії, а й показати те, що довгі роки було сховано від очей суспільства. Ми розкажемо правду та покажемо ту сторону подій, про яку не прийнято говорити", - розповіла автор стрічки Світлана Усенко.

Музичні твори, що прозвучать у фільмі – треки гурту ONUKA, що увійшли до міні-альбому VIDLIK, темою якого є Чорнобильська катастрофа. Презентація міні-альбому відбулась 8 лютого.

«1+1» покаже фільм про Чорнобиль / Фото: прес-служба каналу "1+1"

"Мені здається, проблема Чорнобиля, як і раніше, дуже актуальна, незважаючи на те, що в суспільстві і в ЗМІ вона давно пішла на периферію. По-справжньому пам'ятають про це тільки люди, яких це торкнулося особисто, ті, хто втратив своїх близьких або був змушений переїхати з рідного дому. Якщо ONUKA своєю музикою зможе нагадати про цю надзвичайно важливу в нашій історії подію і змусити людей по-новому поглянути на неї, я буду щаслива!", - прокоментувала лідер ONUKA Ната Жижченко.

Зауважимо, прем'єра фільму відбудеться 26 квітня на телеканалі "1+1".

Нагадаємо, ONUKA оспівала проблему Чорнобиля в новому альбомі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація