Аллу Мазур приємно вразили умови життя діток у новому реабілітаційному центрі

Ведуча "ТСН.Тиждень" побачила шматочок європейського раю для малюків з проблемних сімей.

Зірка "1+1" Алла Мазур відвідала новий реабілітаційний центр Святого Мартіна у Фастові.

Ведучу неабияк вразили прекрасні умови догляду за малюками, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Кімнати, засипані манкою. Гоген, Моне і Катерина Приймаченко – з 6-тирічного віку. Експериментальна школа, де батьки - замість викладачів. Популярне безалкогольне кафе, де столики замовляють на тиждень вперед. Все це – у Фастові вміщає новий реабілітаційний центр Святого Мартіна. Створили його місцеві римо-католики для дітей з проблемних родин, де малюкам доводилось бачити і пияцтво та жорстокість батьків, і з сімей багатодітних – усіх, кому зараз особливо потрібна увага і підтримка.

А першого червня – в День захисту дітей – запросили в гості ведучу програми "ТСН.Тиждень" Аллу Мазур. Але ні Алла, ні її колеги не могли уявити, що в невеликому українському містечку, в час нинішньої кризи можна створити справді європейський культурний і освітній осередок для дітей. Про який вже розповідають німецькі медіа. В якому одночасно - і садочок, і початкова школа: куди просяться і діти зі звичайних сімей Фастова. Театральна і кіно- зали – пропонують містянам найцікавіші київські прем'єри. А затишне безалкогольне кафе стало одним з найпопулярніших місць відпочинку в місті і заробляє гроші на утримання дитячого центру. Ідейний натхненник та менеджер цього центру – отець-домініканець Михайло Романь. Скрізь по світу він шукає благодійні програми, гранти. Саме завдяки його копіткій праці колись стара і покинута будівля в центрі Фастова стала таким чудовим соціальним закладом.

Алла з колегами привезли вихованцям центру цікаві книжки з "Букви", ігри, смаколики. А головне – теплі обійми: те, чого найбільше не вистачає цим малюкам. Вони разом малювали, видували мильні бульбашки, гралися в імпровізоване телебачення. Діти похвалилися своєю сенсорною кімнатою: де можна ходити босоніж і розсипати манку або кольорові крупи  - все, що заманеться. Найулюбленіший  їхній матеріал – це кінетичний пісок, який теж привезла Алла  (розкриємо секрет, що це найбажаніший подарунок для місцевих  вихованців). Діти не злазили з Аллиних рук і не хотіли відпускати ведучу.

"Я вражена, з якою любов'ю, фантазією і увагою до дитячих мрій тут усе зроблено – сказала Алла Мазур після цілого дня, проведеного в центрі Святого Мартіна. – Хоч цим малюкам і справді найбільше потрібні прості, здавалося б, речі: обняти, пригорнути, побавитись разом з ними, порадіти їхнім талантам і умінню видувати аж  подвійну бульбашку! Але коли все це відбувається в такому яскравому середовищі, серед чуйних і люблячих людей – розумію, чому декому не хочеться йти додому. Організатори центру святого Мартіна кличуть до себе волонтерів – працювати з дітками: хоч на місяць, хоч на рік, житлом забезпечують. Сюди також варто приїздити і перейняти позитивний досвід, і спробувати відкрити подібні центри і в інших містах України. Я дуже запрошую добрих людей приєднуватися,  поділитися теплом і допомогою". 

І цей заклик журналістки вже почули. Після репортажу про відвідини центру Святого Мартіна – туди вже дзвонять охочі допомогти дітям.

Нагадаємо, Алла Мазур цього дня також приєдналася до спеціального флешмобу, організованого співачкою Тіною Кароль спільно з телеканалом "1+1" з хештегом #ТвориДоброТиНеОдин і надіслала у фейсбук "Сніданку з 1+1" фото зі свого візиту до реабілітаційного центру.  

Як у містечку Фастів створили частинку Європи

Як у містечку Фастів створили частинку Європи

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація