Американські вчені визначили найпозитивнішу пісню у світі

Американські вчені визначили найпозитивнішу пісню у світі

Нею став один з хітів культового Queen.

Вчені Міссурійського університету провели нове цікаве дослідження.

Так, науковці взялися визначити найпозитивнішу пісню у світі. Так, нею став один з хітів культового гурту Queen Don't Stop Me Now.

Аби визначити найпозитивніший трек, вчені провели дослідження у два етапи. Спочатку вони опитали 1200 добровольців, яким дали послухати 130 пісень, написаних у період з початку 60-х і до наших часів. Під час прослуховування вчені фіксували нейроімпульси і суб'єктивні враження слухачів про пісню.

На основі цих даних вчені зробили такі висновки: в той час як просто гарний настрій можуть дати композиції з показником кількості ударів в хвилину 118 (середня поп-пісня), відчуття щастя дарують пісні з більш високим темпом - близько 150 BPM, пише DailyMail.

Нейробіолог Джейкоб Джолі, який і вивів формулу "найщасливішої пісні", уточнив, що при цьому пісня повинна бути "в мажорному ключі і з недурним текстом".

В результаті аналізу темпу, слів, тематики, тональності та інших факторів вчені заявили, що найбільш позитивною у всіх сенсах є пісня гурту Queen.

Окрім треку Don't Stop Me Now у списку найпозитивніших опинилися ще дві знамениті пісні – гурту ABBA Dancing Queen та Good Vibrations колективу The Beach Boys.

Повʼязані теми:

Наступна публікація