Автори українського номінанта на "Оскар" пересварилися в США

Автори українського номінанта на "Оскар" пересварилися в США

Українська стрічка стала номінантом на "Оскар" / Фото: Netflix

Скандал тлів давно, і тільки вибухнув із новою силою.

Сама номінація українсько-американсько-британської стрічки "Зима у вогні" про Революцію гідності на "Оскар" уже є перемогою. Продюсери фільму вважають, що про події на Майдані тепер дізнаються ще більше людей, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У США спалахнув конфлікт у команді авторів стрічки. Її версій, як з'ясувалося, дві. Перша називалася "Молися за Україну", друга – "Зима у вогні".

Першу робили в Україні силами "Спільнобачення" та "Укрстріму" під керівництвом Євгена Афінеєвського. Другу – коли зведена команда США та Великобританії працювала з продуктом, створеним майже трьома десятками різноманітних українських операторів.

Версії відрізняються тільки хронометражем, спецефектами та графікою, однак імена сценаристів мають різні. За великим рахунком, це й спричинило конфлікт в команді, який тривав давно, але з новою силою вибухнув уже перед "Оскаром".

Як уже повідомлялося, замість української роботи "Оскар" за найкращий документальний фільм отримала стрічка "Емі" режисера Азіфа Кападіа про Емі Уайнхаус.

Кореспондент ТСН Наталка Пісня

Стрічка "Зима у вогні" про Революцію гідності залишилася без нагороди

Стрічка "Зима у вогні" про Революцію гідності залишилася без нагороди

Повʼязані теми:

Наступна публікація