Боб Ділан не зможе приїхати на отримання Нобелівської премії

Боб Ділан не зможе приїхати на отримання Нобелівської премії

Фото: Reuters

Співак повинен дати лекцію, щоб врешті отримати приз.

Американський співак і автор пісень Боб Ділан, який став Нобелівським лауреатом з літератури, не зможе приїхати до Стокгольма на церемонію вручення премії.

Про це він особисто повідомив Шведську академію наук, повідомляється на її сайті.

Боб Ділан пояснив, що не зможе приїхати до Стокгольма у грудні у зв'язку з уже існуючими зобов'язаннями. Він підкреслив, що отримати Нобелівську премію для нього велика честь і він хотів би отримати її особисто.

У Шведській академії зазначили, що, хоч зазвичай так не робиться, але у минулому деякі Нобелівські лауреати з різних причин не змогли приїхати на вручення премії. Приз усе одно належить Бобу Ділану, але протягом шести місяців з 10 грудня 2016 року він все ж має приїхати до Стокгольма і дати Нобелівську лекцію.

Нагадаємо, у Стокгольмі 13 жовтня оголосили лауреата Нобелівської премії з літератури за 2016 рік. Ним став американський співак Боб Ділан. Нагороду він здобув за "створення нових поетичних висловів за допомогою великої американської пісенної традиції". 

Протягом двох тижнів Ділан не давав жодних коментарів з приводу премії у 8 мільйонів шведських крон (900 тис доларів), незважаючи на неодноразові спроби Нобелівського комітету зв'язатися з ним. Потім він все ж вийшов на зв'язок із Шведською королівською академією наук і сказав, що приймає премію.

Слухайте його найвідоміші хіти за посиланням→. 

Боб Ділан таки зв’язався зі Шведською академією та зголосився отримати Нобелівську премію

Боб Ділан таки зв’язався зі Шведською академією та зголосився отримати Нобелівську премію

Повʼязані теми:

Наступна публікація