Бурмака розставила крапки над "і" стосовно балів національного журі "Євробачення" для Росії

Бурмака розставила крапки над "і" стосовно балів національного журі "Євробачення" для Росії

Фото: facebook.com/maria.burmaka

Представниця суддівського комітету України емоційно пояснила систему оцінок.

Українська співачка та учасниця цьогорічного комітету національного журі Марія Бурмака поскаржилася на "моральний тиск" перед конкурсом та прокоментувала бали.

"От такі зараз лементи з Росіі, що якби не національне журі, Лазарев би переміг! Ви навіть не уявляєте собі, що мені пишуть. Тут пости, смски, ( трубку я не беру), контакти ж у вільному доступі на сайті Євробачення, це як мені витримати?! А ще і тут почалось!! Друзі! Голосування журі цього року відбувалось абсолютно так, як і попередні конкурси, але змінився регламент, воно стало публічним. І за протоколом це не було "0" балів - члени журі виставляли бали від "1" до "25", просто оголошувалось тільки перших 10 місць. Моя оцінка була 21. Були і нижчі оцінки і вищі. Середній бал - 22. ( Російське журі ставило Джамалі найнижчі бали, 25-ки!!) В мене немає якогось особливого упередженого ставлення до Сергія Лазарєва, він не робив антиукраїнських заяв і достойно сприйняв результат, це насправді гідне поваги. Але щодо пісні - було яскраве шоу, але пісня мене не вразила", - підкреслила артистка.

Пост Марії Бурмаки в соцмережі / Фото: facebook.com/maria.burmaka

Більше того, представниця нацжурі України висловилася стосовно найвищої глядацької оцінки для конкурсанта від Росії.

"Потім дивилась на сайті Євробачення оцінки журі інших краін - Сергій Лазарев не увійшов до 10-ки за результатами голосування журі Франції, Бельгії, Голандії, Британії, Іспанії, Німеччини і ще 10 країн. Ну а щодо 12 балів глядацьких - тут причин може бути багатоі різних, включно із особливою любов'ю багатьох наших співвітчизників до російського поп-продукту.

Що ще хочеться додати - так це те, що до самого конкурсу, мені неодноразово телефонували, очевидно, пранкери з якимись провокаційними текстами. І характерний акцент видавав батьківщину тих, хто дзвонив. Це абсолютно можна розцінювати, як моральний тиск і це було дуже неприємно", - наголосила Бурмака.

Нагадаємо, петиція з проханням переглянути результати Євробачення зібрала 85 тисяч підписів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація