День народження легендарної Мерилін Монро: ефектні фото відомої білявки

Першого червня зірка святкувала б 90-річний ювілей.

У перший день літа найвідомішій білявці світу Мерилін Монро виповнилося б 90 років. Акторка народилася у 1926 році в Лос-Анджелесі.

Справжнє ім'я секс-символу Норма Джин Бейкер Мортенсон. ЇЇ назвали на честь актриси Норми Толмедж. Мама актриси Гледіс Монро Бейкер була офіційно одружена з Мартіном Мортенсон, але пара розпалася, тому вони знаходилися не офіційно в розлученні. Його батьківство під великим сумнівом, але Норму все ж записали під його прізвищем.

Зірка прославилася завдяки яскравому образу та білим сукням, а також – ролі у стрічці "У Джазі лише дівчата".

Монро була одружена тричі. Її першим чоловіком був Джеймс Догерті, другим — бейсбольна зірка Джо Ді Маджіо, третім — драматург Артур Міллер, який написав для неї сценарій серйозного фільму "Неприкаяні", який став останньою її роботою.

У січні 1954 року Мерилін вийшла заміж за бейсболіста Джо Ді Маджіо. Цей шлюб протримався лише9 місяців. Проте Ді Маджо і надалі піклувався про Мерилін і намагався підтримувати її морально. Після весілля з Ді Маджо кіностудія "20th Century Fox" запросила її знятися в мюзиклі "Нема кращого бізнесу, ніж шоу-бізнес".

У 1950-му році Мерилін познайомилася з драматургом Артуром Міллером, але потім вони розійшлися і знову зустрілися в 1955 році. На той часу він був розлученим і від попереднього шлюбу мав двох дітей. Улітку 1956 року вони одружилися. Цей шлюб був найдовшим, але не найщасливішим: вони прожили разом чотири з половиною роки і розійшлися 20 січня 1961 року.

Рік потому Мерилін познайомилася з Джоном Кеннеді, який згодом став президентом США. У 1954-му вони вступили в любовний зв'язок і були близькі до 1960 року. Про це існує багато свідоцтв, зокрема свідчення охоронців президента, які перебували на службі при ньому 24 години на добу. Поширювалася інформація про роман Мерилін також із його молодшим братом Робертом Кеннеді, до якого Мерилін ставилася дуже добре. Існують погляди, що чутки про звязок із Робертом поширювалися з метою приховати ставший широковідомим зв'язок із президентом.

Імовірною версією трагічної смерті зірки у віці 36 років є самогубство внаслідок передозування снодійними.

У Монро лишилися тисячі фанатів, які копіюють її образ та витончену манеру поведінки.

На честь зірки у Лондоні відкриється фотовиставка та аукціон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація