Дружня Польща та сюрприз Сан-Марино. Які країни найбільше підтримали Джамалу на "Євробаченні 2016"

Дружня Польща та сюрприз Сан-Марино. Які країни найбільше підтримали Джамалу на "Євробаченні 2016"

Фото: Getty Images

Деякі результати були неочікуваними. 

Українська співачка феєрично перемогла на пісенному конкурсі "Євробачення 2016" - завдяки її проникливому виконанню композиції "1944" про депортацію кримських татар наступного року європейське свято музики відбудеться в Україні.

У Мережі досі обговорюють результати голосування журі та людей із різних куточків світу. Україна загалом отримала 534 бали і найбільше її підтримали Сан-Марино та Польща – по 12 балів від журі та телевізійного голосування. По 12 балів від журі та 10 від глядачів Джамалі віддали Молдова, Латвія та Грузія. 10 балів українка отримала від італійського журі та 12 – від глядачів.

10 балів під час телеголосування українська конкурсантка отримала від Росії. Журі РФ від балів на користь Джамали утрималось.

Голосування за Україну / Фото: Cайт Євробачення

Українцям найбільше до вподоби прийшовся номер конкурсантки із Азербайджану. Вона отримала 7 балів від журі та 10 під час телеголосування. Журі віддало максимум Литві – 12 балів,  і ще 3 від глядачів. Латвії українське журі віддало 8 голосів, а глядачі – 5. Максимальну кількість балів глядачі віддали представнику РФ Сергію Лазарєву. Від журі він не отримав жодного голосу, а під час телеголосування - 12 балів. 

Голосування України / Фото: Cайт Євробачення

За сумарною кількістю балів від журі та глядачів Джамала отримала 534 бали, а от Росія, від якої виступав Сергій Лазарєв і якому букмекери пророкували перше місце, розмістився на третьому місці із кількістю балів у 491. Друге місце посіла Дамі Ім з Австралії. Вона отримала 511 балів.

Як голосували за Україну на "Євробаченні 2016"

Create bar charts
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація