Джамала розповіла, наскільки вражена реакцією українців на перемогу

Джамала розповіла, наскільки вражена реакцією українців на перемогу

Фото: Getty Images

Співачка не стримувала емоцій, коли люди зустрічали її в аеропорту.

Ажіотаж довкола перемоги України на Євробаченні не вщухає. Світлини Джамали та оспівана особиста історія про депортацію кримських татар досі на перших шпальтах світової преси, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Напередодні в аеропорту "Бориспіль" сотні українців із квітами, прапорами та подарунками зустрічали Джамалу. Не всі охочі змогли пробитися до переможниці, вручити квіти та привітати.

Вітати Джамалу українці починають іще в небі. Звичайний рейс Стокгольм-Київ, яким повертається переможниця "Євробачення". На висоті 10 тисяч метрів несподівано в салон виходить пілот із квітами.

У цей час на землі на Джамалу чекають сотні шанувальників. "Ми дуже щасливі, що вона виграла. За Україну щасливі. Це було дуже емоційно. Тому сьогодні свого улюбленого ведмедя несу Джамалі", - кажуть українці, котрі родинами прийшли привітати співачку.

Працівники летовища кажуть – такої кількості зустрічальників тут іще не бачили. Декілька сотень людей прийшли з квітами, плакатами та прапорами. За порядком стежать поліцейські.

У терміналі лунають гімни України та кримськотатарського народу.

Як українці зустрічали Джамалу після перемоги на "Євробченні 2016"

Як українці зустрічали Джамалу після перемоги на "Євробченні 2016"

На злітній смузі на співачку чекає чорний "Майбах" та десятки журналістів. Джамала виходить із літака в сукні-вишиванці та кросівках. Першим до трапа підбігає чоловік із квітами – кажуть, це від президента України. Вона ж розповідає, як її привітали кримчани.

"З Криму мене привітали насамперед мої батьки. Вони сказали, що тут просто салюти і всі радуються", - розповіла вона.

Коли співачка з'являється в залі прильоту – ні вона, ані шанувальники не стримують сліз. Джамала вкотре розповідає про свою пісню. "Історія моєї сім'ї. Історія кримських татар. Вона і була почута. Вона була з такою реакцією прийнята Європою, тому що це чесно", - вважає співачка.

Джамалу зустрічав і її собака – померанський шпіц. Вони сідають на заднє сидіння машини, попереду ставлять трофей у картонній коробці – скляний мікрофон. Із парковки швидко поїхати не вдається. Авто супроводжують шанувальники.

Біля будинку Джамалу, окрім ТСН, ніхто не чекав. Вона мала втомлений вигляд і зізналася, що в захваті від теплої зустрічі українців на летовищі. "Ой, сподобалось – це нічого не сказати. Я просто дуже вражена такою увагою. Діти, квіти – я не знала, що мені сказати. Я просто могла тільки плакати", - зізнається вона.

Розібрати речі та відіспатися – це все, про що мріє переможниця "Євробачення". "Тому що, дійсно, не було можливості поспати так, по-справжньому. І завтра вже будемо починати планувати концерт, який буде 24 травня", - поділилася планами тріумфаторка конкурсу.

Уже за кілька годин у соцмережі Джамала виклала фото. Вона у домашніх штанях, із призом Євробачення, собакою та ведмедиком, які подарували шанувальники. І підписала: "Люди, це ви найкращі".

Нагадаємо, що українська співачка Джамала перемогла з авторською композицією "1944". Ще перед фіналом співачку двічі нагородили, спочатку у номінації Eurostory Award 2016 – за текст пісні "1944". Потім Джамалі вручили нагороду за найкраще виконання пісні, на думку коментаторів, які і голосували у цій номінації.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація