"Mad Heads XL" та "Даха Браха" запалили на "Трипільському колі - 2010"

На Київщині відбувся третій міжнародний еко-фестиваль "Трипільське коло.Вогонь", участь у якому взяли 12 тисяч осіб.

Гурт "Рожаниця" / Фото: ТСН.ua
Чотири дні цього року тривав фестиваль "Трипільське коло", який було присвячено стихії "Вогонь". З 1 по 4 липня у село Ржищів, що на Київщині, з'їхались справжні любителі етно та еко-культури, аби відчути драйв трипільської культури. Фестиваль відвідали понад 12 тисяч українців та гостей нашої країни.

На фестивалі працювало 96 творчих майстерень на 35 майданчиках. Кожен відвідувач фесту міг обрати собі зону із корисним заняттям та розвагами. На фестивалі були болгарські, індійські. шотландські, середньовічні, ірландські танці. Працювала школа етнічних танців, театральна студія, гончарна майстерня, кіно-майданчики, територія для екстрималів, літературна сцена, терирія із казками Сашка Лірника, майстер-класи з вогняного мистецтв, майстер-класи з плетення вінків та ляльок-мотанок, територія арт-йоги та багато іншого.

Ввечері епіцентр уваги був спрямований на велику сцену, на якій протягом двох днів глядачів радували відомі колективи. 2 липня виступили гурт "ДримбаДаДзига", вокальна формація "Піккардійська терція", "АтмАсфера". Було показано театр-студією "Данко" шоу, присвячене народженню стихії "Вогонь". Також того вечора публіку розважали "Art Groove Stodio" із запальним барабанним шоу.

А вже наступного дня гостей фестивалю радували гурти "Русичі", "PoliКарп". Вокалістка гурту "ДоМра" гучними закликами влаштувала хороводи та "трипільський хор", до складу якого увійшли мало не усі глядачі їхнього виступу. Разом із "трипільцями" вокалістка Анастасія Друзюк заспівала народну пісню "Чом ти не прийшов" та "Ой виходьте дівчата".

Відкриттям фестивалю по праву став білоруський гурт "Osimira", який підірвав українців білоруським фольком. Після їхнього драйвового виступу музичну естафету перехопив "Mad Heads XL", який представив програму з проекту "УкраїнSKA". Під їхні хіти "Надія", "Пробки", "А я на морі" не танцював лише ледачий. А завершував вечірню програму гурт "Даха Браха", який зіграв композиції зі старої та нової програми.

Примітно, що на фестивалі не продавались алкогольні напої. Організатори "Трипільського кола" хотіли довести до відвідувачів фесту, що весело відпочивати можна і без алкоенергетиків. І у них це вийшло, адже переважна більшість не вживала навіть пива.

Фото Юлії Глушенок, спеціально для ТСН.ua

Читайте також:

Етно-фестиваль "Трипільське коло 2009"

Ювілейний фестиваль "Гластонбері" у Англії

Вогняний фестиваль "Kiev Fire Fest 2010"

Повʼязані теми:

Наступна публікація