Стали відомі імена учасників шоу "Пекельна кухня" Гламур 28 березня, 17:50
У кулінарному шоу "Пекельна кухня", яке стартує 13 квітня на "1+1" – відібрали 16 кухарів.

Отже, хто ж з українських кулінарів впевнений, що пройде всі випробування "Пекельної кухні" і отримає головний приз? Протягом двох місяців група кастингу проекту витримала наплив кухарів різних рангів - від початківців до маститих професіоналів.

Знайомтесь:

Олександр Непоп, один з наймолодших шеф-кухарів в Україні. Ресторан, кухнею якого Саша керує сьогодні, знаменитий у кулінарних кулуарах своєю автентичною Ельзаською кухнею. Але своє навчання Олександр Непоп проходив зовсім не в Ельзасі - він навчався в Києві, а по закінченні навчального закладу повинен був стати ... коком. Однак, прагнення до "високої кулінарії" змусило його змінити камбуз на кухню ресторану і продовжувати навчання самостійно. Щоб на власні очі побачити всі тонкощі і секрети ресторанної кухні, за перші 5 років після закінчення училища він змінив 11 місць роботи!

"Вперше відчув себе шефом, коли в 18 років мені довірили керувати кухнею цілого ресторану, - розповідає Олександр. - На "Пекельну кухню" йду не тільки за перемогою, але і за знаннями - сподіваюся повністю пройти стажування в іменитого шефа".

Дар’я Сатановська, кухар холодного цеху в одному з відомих київських ресторанів. Даша спеціалізується на приготуванням салатів і холодних закусок, але легко справляється з приготуванням будь-якої страви, що і збирається довести на "Пекельній кухні". "Навіть не пам'ятаю, коли почала готувати. У дитинстві я часто залишалася сама вдома з молодшою сестричкою, мені хотілося нагодувати її смачним, так що я весь час щось готувала, - згадує Даша. - Професію кухаря обрала тому, що кулінарія - це головний інтерес у моєму житті! Але ніколи не можна розслаблятися і думати, що ти супер-шеф. Специфіка нашої роботи така, що ти ніколи не можеш бути впевнений в тому, що ти знаєш чи вмієш все".

Олександр Коснакі. Корінний одесит, який живе і працює в Дніпропетровську. Кухар з солідним стажем. За свою кар'єру він пройшов шлях від помічника кухаря до шефа, працював у закладах на 3000 осіб. Вважає, що знає про ресторани все - починаючи від набору персоналу і закінчуючи закупівлею продуктів.

"Моя мрія - викупити двоповерховий особняк і відкрити в ньому ресторан, - каже Олександр. - На першому поверсі цього закладу я і моя родина пригощали б клієнтів автентичною середземноморською кухнею, а на другому ми б жили. На "Пекельну кухню" йду, щоб заробити грошей на здійснення задуманого!"

Світлана Куценко. Кухар за освітою, працює на ... бензоколонці. Уродженка смт Щорс Чернігівської області впевнена, що кулінарні таланти живуть не тільки в столицях - українській провінції теж є чим здивувати гурмана!
"Професія кухаря в нашій родині - традиція, - розповідає Світлана. - Ще мої мама і бабуся славилися своїми кулінарними талантами і мені з дитинства хотілося бути схожою на них. Мені спеціально виписували кулінарний журнал, який я перечитувала знову і знову".

Поки що головні цінителі кулінарних талантів Світлани - друзі і дві доньки. На "Пекельну кухню" Куценко йде з надією, що тут мрія всього її життя, нарешті, здійсниться.

Юрій Кондратюк. Народився і виріс в Луцьку, на сьогодні працює в одній з кращих піцерій цього міста. Юрій ріс в інтернаті і вже там зрозумів, що в житті важливо вміти постояти за себе. Юрій нікому не дозволяє командувати собою чи обмежувати свої інтереси. І хоча вибуховий характер і крутий норов не раз ставали приводом для сварок і навіть звільнень, Юрій впевнений: головне для людини - це свобода. Він завжди відстоює свою правоту.

"Я обрав професію кухаря тому, що це заняття для вільних і творчий людей! - Каже Юрій. - Прагну до того, щоб мій талант визнали кращі кухарі!"

Світлана Ходаченко, кухар за покликанням, працює в дитячому ресторані. З першого погляду Світлана здається зарозумілою і амбітною, але близькі друзі вважають, що це не так. За вдачею дівчина - командир і йде на "Пекельну кухню" з чітким прагненням перемогти.

"Я обрала професію кухаря, бо почала готувати з 13 років і ... у мене вийшло! Всім дуже важливо займатися тим, що їм подобається! - зізнається Світлана. - Я поки не відчула себе справжнім шефом, але дуже хочу ним бути - кожен кухар цього хоче".

Андрій Дмитрієв. Свою першу "кухонну позицію" отримав в піцерії під час студентської практики, пройшовши стажування на всіх кухонних процесах. Працюючи в ресторанній індустрії з 1997 року, Андрій перепробував себе практично у всіх кухонних іпостасях: від кухаря до менеджера ресторанного бізнесу... Але найбільше пишається місцем помічника шефа у найвідомішому київському ресторані, де можна спробувати справжні японські суші. У 2003 році Андрій круто змінює своє життя і йде з кухарів в тур-оператори. Сьогодні Андрій Дмитрієв повертається на "Пекельну кухню", щоб довести всім і самому собі: він - не просто менеджер по роботі з корпоративними клієнтами, а справжній шеф!

Ольга Мостовенко, кухар-професіонал. За її плечима 11 років роботи в кулінарії і факультет ресторанно-готельного бізнесу. Починала Ольга з справжніх тренувань у дусі "Пекельної кухні" - працювала в ресторані при казино, де регулярно проводилися банкети. Ользі удвох із напарницею, доводилося обслуговувати застілля на 60 людей, причому, страви в меню були складними. У ресторан частенько заходили вимогливі VIP-клієнти, тож догоджати найвибагливішим смакам для Ольги - справа дріб'язкова. Вона впевнена: на "Пекельній кухні" для неї нічого принципово нового не буде.

Сергій Гуц, знаменитий одеський шеф-кухар. Командував на кухнях кращих місцевих ресторанів, але найкращою "кулінарною школою" вважає свою першу посаду, коли йому було 19 років.
"Я не обирав професію кухаря - вона сама знайшла мене, - згадує Сергій. - Адже міг би стати і авіатором - закінчив авіаційне училище з червоним дипломом, але, як виявилося, лише задля "папірця" ... Небеса манили менше, ніж кухонні таїнства". Сьогодні Сергій досяг бажаного - він уже шеф-кухар і господар власного закладу, а тому - жадає екстриму і слави, виходячи на кулінарну битку на "Пекельну кухню".

Валерія Горлач, кухар холодного процесу. Вивчає кухні народів світу і перебуває в постійному пошуку страв, які стануть полем для її кулінарних експериментів. Удома, коли є час, завжди готує щось химерне, але при цьому залишається прихильником української кухні. "Я обрала професію кухаря тому, що люблю дарувати людям радість, - каже Лєра. - Наша національна кухня не вузько профільна - тут велика різноманітність супів, других страв і десертів! Її обов'язково потрібно розвивати - одні тільки вареники можна приготувати з мільярдом начинок!".

Андрій Мезенєв, власник ресторану в м. Хмільник, Вінницької області.
Син тренера з велоспорту, але лаври переможця велогонок залишилися лише мріями. Довгі виснажливі тренування привели Андрія на посаду шкільного вчителя фізкультури. Правда, спортивна завзятість в нагоді в іншому - вдало вклавши батьківські та власні гроші, Мезень зміг відкрити ресторан, де і працює шеф-кухарем. Наявність постійних задоволених клієнтів для нього найголовніше досягнення.
"Я обрав професію кухаря тому, що вона у мене в крові! - Каже Андрій .- На "Пекельній кухні" хочу довести: кухар-самоучка має значну перевагу в порівнянні з маститими шефами - він відкритий для нових знань!".

Юлія Ягозінска, кухар з 7-річним стажем.
У 15 років Юля підробляла в піцерії. Піцу робили з напівфабрикатів, тому Юлія не вважає такий досвід гідною кулінарною практикою: "Процес був доведений до автоматизму: настругати всі інгредієнти на готовий корж, посипати сиром і відправити у піч. Занадто просто, як для мене".Юля жадає складнощів, не боїться жодної кухонної роботи і йде на "Пекельну кухню" в повній впевненості в своїй перемозі."Я обрала професію кухаря тому що на кухні я "у своїй тарілці" - Заявляє Юлія. - Для мене в кулінарії немає нічого неможливого. Тут, як у космонавтиці, головне - знати технологію".

Євгеній Ярошенко. П'ять років тому заступив на свою першу "кухонну" посаду - помічника кухаря гарячого цеху в кафе-бістро. Тоді в його обов'язки входило приготування напівфабрикатів і сортування картонних ящиків та яєчної шкаралупи, які заклад збувало місцевим колгоспникам. Така робота не зовсім відповідала вимогам Жені. На щастя йому вдалося змінити місце роботи. Тепер він - старший зміни в ресторані при готельному комплексі, де працює вже три з половиною роки.Робота Жені - його пристрасть. Він любить її в усіх проявах, починаючи від "забою худоби" і закінчуючи експериментами з різними поєднаннями продуктів.
«Я обрав професію кухаря, тому що вона модна і престижна, - впевнено заявляє Євген. - Такому, як я, саме місце на "Пекельної кухні"".

Руслана Турчинська-Бобровська. Почала працювати, як кухар з 1996 року, коли відкрила власний бар. У минулому - біолог і довгий час працювала за профілем в медичному інституті. Цей досвід вважає корисним, він дав потрібну базу знань про продукти."Сьогодні все має зовсім не той склад, який вказаний на упаковці, навіть звичайна сметана! Тепер, коли я готую сметанний соус, то навіть не додаю в нього муки ... її там достатньо", - каже Руслана. На "Пекельній кухні" Руслана очікує зустріти справжніх суперників - інакше перемога буде не такою солодкою...

Вячеслав Довженко, 26 років, су-шеф одного з наймодніших київських ресторанів. Трудоголік. Своїми плюсами вважає завзятість, наполегливість і цілеспрямованість. Кар'єра кухаря - втілення мрії дитинства, інших варіантів не було. Після закінчення школи, не замислюючись, поніс документи в кулінарне училище. Свою любов В'ячеслав також зустрів на роботі. "Кулінарія - це не та професія, де можна спочивати на лаврах, - упевнений Слава. - Кухар повинен вчитися все своє життя. У разі перемоги нарешті зможу зіграти весілля! Заради цього я й кидаю виклик 15-ти найвідчайдушнішим кулінарам України і знаменитому шефові ... "

Лілія Коцарєва. Лілія поки не мала можливості спробувати себе на професійній кухні, але знайшла спосіб ділитися своїм кулінарним даром, запрошуючи до себе щосуботи друзів.
Кращі подруги і син - головні цінителі її таланту. Для них Лілія щотижня придумує нове меню, багате на незвичайні страви.
Вона завжди цікавилася ресторанним бізнесом, а тому наважилася круто змінити свою долю - розлучилася з чоловіком і зробила крок назустріч мрії, взявши участь у кастингу "Пекельної кухні". Тепер вона з нетерпінням чекає свій момент слави.
"Я хочу професійно займатися кулінарією, бо мріяла про це все життя", - говорить Лілія.

Не пропустіть прем'єру шоу "Пекельна кухня" - 13 квітня в ефірі "1+1"!

Читайте також:

Шоу "Пекельна кухня" стартує 13 квітня

Олександр Рибак добровільно залишив шоу "Зірка+Зірка-2"

"Велика різниця" виходитиме на 1+1

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Написати до редакції © За матеріалами ТСН /
Побачили помилку - контрол+ентер
Гламур 28 березня, 2011, 17:50 6821 6
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 6
  • Серега Серега 28 березня, 18:48 Згоден 3 Не згоден 0 Зачем было объявлять общий кастинг, если выбрали только профессиональных поваров? Надо было в условиях указать, что надо или образование общепитовское иметь или работать в общепите. А так наебаловка получается! Я, например, поездил в свое время по всему Союзу и могу сравнивать разные рестораны. Должен сказать, что очень мало кто из профессиональных поваров готовит так, как моя жена. Конечно, они могут сделать блюдо более красивым, чем она, но не более вкусным. И это при том, что она не готовит замысловатые блюда с непроизносимыми названиями. Простая украинская кухня. Но ка!!!!!!!!! відповісти цитувати Дякуємоспам
Вибір редакції