У Нью-Йорку визначений найкращий бармен Stella Artois 2009!

Українець Василь Товтин
Гламур 3 листопада, 2009, 13:23 1373
Додати до обраного
29 жовтня у Нью-Йорку визначили найкращого бармена Stella Artois 2009. У конкурсі взяв участь українець Василь Товтин.

У Нью-Йорку визначений найкращий бармен Stella Artois 2009!

Незвичайна подія сталася 29 жовтня 2009 року в Нью-Йоркській публічній бібліотеці на 5-й Авеню. Тут найкращі бармени з 26 країн світу боролися за звання найкращого на XIII фіналі одного з найпрестижніших змагань серед барменів - Міжнародного конкурсу барменів Stella Artois.

Завданням конкурсантів стало виконання складного ритуалу - 9 "золотих правил" Stella Artois, причому наливали вони одночасно два бокали. Причому зробити це потрібно було невимушено, артистично і сподобається суворому журі.

Переможцем конкурсу, який завоював звання Stella Artois World Draught Master, стала Евріл Максвелл з Нової Зеландії. Нагородою переможниці став унікальний кубок, створений нью-йоркським дизайнером Тімом Гамільтоном, володарем щорічної нагороди Swarovski CFDA Menswear, а також грошовий приз. Також Евріл Максвелл, ставши послом пива Stella Artois, у найближчі місяці відвідає понад 20 країн світу, ділячись секретами досконалого наливу і подачі Stella Artois з місцевими барменами.

У конкурсі брав участь і українець Василь Товтин. Цього разу удача не посміхнулася українському бармену, але цінний досвід участі в найбільшому міжнародному змаганні допоможе при підготовці нашого учасника в наступному році.

Але що ж це за 9 "золотих правил", і для чого вони потрібні? Спочатку бармен повинен вимити і охолодити келих. При наливі келих слід тримати під кутом 45 градусів, а потім - вирівняти і плавно опустити. Перші пінні краплі необхідно пролити повз келих, а кран не повинен торкатися ні келиха, ні пива! Завершуючи налив, бармен повинен прибрати келих вбік, щоб у нього не потрапили останні краплі. Виступаючу піну необхідно відсікти ножем, а зовнішню поверхню келиха - прополоскати холодною водою. І, нарешті, подати келих на підставці, надягнувши спеціальний краплевловлювач. Якщо все виконано правильно, вийде ідеальний келих Stella Artois з температурою 4-6 ° С і 3-сантиметровою пивною шапкою.

Мета дотримання ритуалу полягає в тому, щоб ідеально налитий і поданий келих пива дозволив цінителю повністю відчути усі відтінки смаку відмінного пива преміум класу Stella Artois!

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції
Побачили помилку - контрол+ентер
Гламур 3 листопада, 2009, 13:23 1373
Додати до обраного
Всього коментарів: 0
Вибір редакції