Фронтмен OT VINTA закликав не використовувати ситуацію із Польщею для розпалювання конфлікту

Фронтмен OT VINTA закликав не використовувати ситуацію із Польщею для розпалювання конфлікту

Фронтмен OT VINTA закликав не використовувати ситуацію із Польщею для розпалювання конфлікту

Фото: Вконтакте/Ot Vinta Ukrabilly Band

"Заборонених до в'їзду" у державу музикантів підтримав міністр культури України.

Інцидент із забороною в'їзду на територію Польщі для українських рокерів OT VINTA сколихнув Мережу та викликав бурну реакцію як прихильників гурту, так і високопосадовців.

Зокрема, міністр культури України Євген Нищук підтримав колектив та сприйняв ситуацію як особисту образу.

"Зізнаюсь, сприймаю навіть як особисту мою образу ту ситуацію, яка сталась сьогодні з друзями з гурту OT VINTA. Ті негативні тенденції з польського боку, з якими ми стикаємось, надто у останній час, викликають у мене велике занепокоєння.

Ми переконані в адекватності, патріотизмі та правоті наших друзів-музикантів, саме тому вже найближчими днями проведу зустріч з послом Польщі, щоб зрозуміти причини того, що сталось. Паралельно спілкуватимемось з МЗС щодо ноти або адекватної відповіді з їх боку. Так чи інакше, ми будемо реагувати на кожен утиск, або ж безпричинні приниження наших артистів!" - зазначив Ніщук на своїй сторінці у соцмережі.

Крім того, письменники брати Капранови висловили підтримку колективу.

"Польська держава взяла бік екстремістів, які атакують українців, і заборонила групі ON VINTA в'їзд до Польщі. Наша влада, як завжди, злякалася захистити українців і обмежилася сюсюканням.

Якщо ми сьогодні не захистимо українців та український звичай у Польщі, завтра поляки, використовуючи свої економічні переваги, диктуватимуть нам свої умови не тільки на території Польщі, але й в Україні", - підкреслили публіцисти.

Сам лідер колективу чітко висловився стосовно усієї ситуацію із забороною в'їзду на територію Польщі, підкресливши, що не бажає розвитку конфлікту на основі цього інциденту.

"Ще раз повторюю: ніяких образ, а тим більше злості до польського народу.

Ми маємо пліч-о-пліч рухатись вперед і робити висновки з історії, щоб не повторювати помилок. І що б там не намагалися довести брехливі пропагандисти, поляки та українці знаходять спільну мову і дружать . І ніякі потуги східного агресора не зможуть вбити клин між двома народами. Шкода, що держслужбовці Польщі бояться і йдуть на повідку правих ультрас, прикормлених вбивцями Леха Качинського, а українські "слуги народу" по-страусячи досі тримають голову у піску", - наголосив музикант на власній сторінці у соцмережі.

Зауважимо, українським рокерам з гурту OT VINTA відмовили у в'їзді  в Польщу та, фактично, зірвали виступ, запланований на друге липня.

Нагадаємо, в українському МЗС відреагували на заборону в'їзду OT VINTA до Польщі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація