Гаспачо Лібкіна і Барбір на український лад припав до душі послу Іспанії

© прес-служба каналу "1+1"
Тарабарова, Саша Лобода та посол Іспанії смакували оновленою стравою.

В ефірі "Сніданок. Вихідний" цієї суботи вийшла друга серія грандіозного кулінарного проекту "Їжа у великому місті" від несподіваної телепари Савви Лібкіна і Людмили Барбір, присвяченого розвитку нової української кухні. Автори сподіваються, що нове меню буде надихати гурманів, домашніх кулінарів та рестораторів всього світу любити українські страви та продукти.

Цього разу Савва і Люда приготували ароматний суп - українське гаспачо (овочевий холодник), приготоване не за звичним іспанським рецептом, а з використанням декількох сортів помідорів, перцю та огірків, вирощених нашими фермерами. Як зазначив шеф-кухар Савва: "Українці саме цієї осінньої пори із овочів роблять салати. А іспанці подають такі овочі дещо інакше – у вигляді рідкого супу. І називається це гаспачо. В нашому варіанті ми приготуємо салат-смузі та назвемо його українське гаспачо. Фактично ми перекладаємо іспанський суп на український лад".

Лібкін і Барбір гаспачо_1
прес-служба каналу "1+1"

На кухні у Людмили та Савви було гаряче та розгорнулися справжні пристрасті. Савва вивчав нові українські слова, а Люда дізнавалася що таке технологія обробки помідорів конкасе, і як запікати перець-колобок і робити овочевий гарнір.

Дивіться фото: Стало відомо, куди пішла Людмила Барбір від народного кулінара Руслана Сенічкіна

Лібкін і Барбір гаспачо_2
прес-служба каналу "1+1"

Спробувати яскравий суп до телепари завітали в гості співачка Світлана Тарабарова і телеведуча "2+2" Саша Лобода, які оцінили смак страви, міру її гостроти, відзначили модний формат та простоту приготування. Велике враження на всіх справила справжня церемонія дегустації за великим столом Посла Іспанії Херардо Бугайо Оттоне. На обід прийшла також його дружина Ана Берет Гарсіа з їх сином та племінником. Іспанці розповіли Савві і Люді про традиції приготування гаспачо вдома на батьківщині, і були здивовані насиченим кольором, ароматом та новим для них смаком українського гаспачо. Послу так смакувала страва, що український суп він із задоволенням доїв до кінця і продемонстрував чисту тарілку. "Українське гаспачо дуже смачне!" - поділився враженнями пан Посол. 

Лібкін і Барбір гаспачо_3
прес-служба каналу "1+1"

У другій серії традиційно багато гумору та кумедні дебати між норовливою гуцульською красунею і ексцентричним одеським чоловіком. Люда Барбір - досвідчена господиня, але з домашнім підходом до їжі. Принциповість і професійний підхід Савви до готування часто йдуть в розріз з її розумінням кулінарії та звичками, і за цією взаємодією вчителя та учениці цікаво спостерігати.

Лібкін і Барбір гаспачо_4
прес-служба каналу "1+1"

У наступних серіях телепара відправиться в гастрономічну експедицію в Одесу, де в морі вони будуть ловити рибу та мідії і дивувати новою одеською кухнею цікавих гостей. Стежте за конкурсами і розіграшами авторського посуду Савви Лібкіна на сторінці в Facebook "Сніданок з 1+1" і надсилайте свої рецепти для нової української кухні Libkin.chief@gmail.com.

Лібкін і Барбір гаспачо_5
прес-служба каналу "1+1"

Готуйте смачно та корисно разом із проектом "Їжа у великому місті" щосуботи о 8:50 на 1+1!

Кажуть, що будь-який помідор, який не потрапив до тарілки гаспачо, виріс даремно. Отже. Занотовуйте рецепт:

Лібкін і Барбір гаспачо_6
прес-служба каналу "1+1"

Інгрідієнти:

Помідори різних сортів: мікадо – 1 кг, жовті помідори – 0, 5 кг, помідори волове серце – 1 кг, помідори чері – 0, 5 кг, помідори сливка – 1 кг, мариновані помідори – 1л, солодкий перець – 2 кг, огірки – 1 кг, часник – 12 зубчиків, перець чилі – 2 шт, соняшникова олія – 250 мл, оливкова олія – 250 мл, яблучний оцет – 250 мл, цукор – 2-3 ст.л., сіль і чорний перець за смаком/

Лібкін і Барбір гаспачо_8
прес-служба каналу "1+1"

Спосіб приготування:

1. Бланшуємо помідори. Для цього ножем хрест-навхрест робимо розрізи біля хвостика помідора, опускаємо овоч на 5 секунд в кип'яток і охолоджуємо. Після цього знімаємо шкірку.

2. Солодкий перець ставимо в піч на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього очищаємо від шкірки та видаляємо насіння.

Лібкін і Барбір гаспачо_9
прес-служба каналу "1+1"

3. Крупно нарізаємо і змішуємо помідори, огірки, часник, солодкий перець і перець чилі. Додаємо оливкову олію, яблучний оцет, сіль, цукор і перець.

4. Мариновані помідори проціджуємо від томатного соку за допомогою дуршлака.

5. Всі овочі подрібнюємо не більше 40 секунд у блендері. Отриману масу ставимо в холодильник на годину.

Гаспачо, який сподобався навіть послу Іспанії – Їжа у великому місті

Сніданок з 1+1 17 вересня, 10:03
Одеський ексцентричний шеф-кухар Савва Лібкін та ведуча Сніданку з 1+1 Людмила Барбір на ваших очах приготують суп-смузі, який ви точно не пробували. Мова йде про іспанський гаспачо по-українськи. Як готувати цю страву і як оцінив суп посол Іспанії – дивіться у новому випуску проекту Їжа у великому місті.  

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами tsn.ua / О.Л.
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції