Гаспарян заявив, що в Росії мріють про провал України під час проведення "Євробачення 2017"

Гаспарян заявив, що в Росії мріють про провал України під час проведення "Євробачення 2017"

Фото: Світське життя

Журналіст назвав своє місто-кандидат для музичної першості наступного року.

Російський музичний критик Артур Гаспарян, який підримував Джамалу на цьогорічному "Євробаченні", не змінив своїх переконань і після тріумфу співачки, йдеться у "Світському житті".

"Конкурс "Євробачення" - це конкурс виконавців та номерів, і я підтримував ту артистку і той номер, який я вважав найкращим на конкурсі. У даному випадку для мене не було визначальним, який паспорт у Джамали у кишені. Розумієте, в неї міг бути хоч паспорт громадянки Марса", - зауважує критик.

Артур не приховує, що  в Росії, як і у 2005-му році, дуже чекають на те, аби Україна провалила проведення "Євробачення".

"Дуже б хотілося, аби мобілізувалися ресурси та люди. Я знаю, що Руслана активно усім не дає спокійно жити, тому що треба, звичайно, провести. Не знаю, де: в Києві. Мені б цікаво було, наприклад, до Львова поїхати. Я знаю, що там є адекватно вибудувана Арена, ще до Євро 2012. Так що я чекаю "Євробачення" в Україні, поки не було ніяких денонсацій цієї ідеї", - наголосив чоловік.

У контексті розмови із Катериною Осадчою Артур пригадав ситуацією із закидами на адресу Вєрки Сердючки під час її виконання пісні Dancing lasha tumbai.

"Я то іронізував і в мене було повне право, тому що я цю пісню одним із перших почув, коли вона ще не була обнародувана. Це не мені почулося, якщо ви прочистите вуха, то почуєте там Russia Good Bye. Я не кажу, що він зробив погану річ, просто ця фраза там є, і було б нерозумно говорити, що її там немає. Я йому одразу сказав: "Андрійку, ти граєш у дуже ризиковану гру у нинішніх обставинах". Він мене не послухався. Я це у притаманному собі іронічному ключі прокоментував, посміявся з цього приводу. Коли почалася кампанія травлі, я був напевно єдиним журналістом в Росії, хто протестував проти цих дій", - підсумував критик.

Нагадаємо, Артур Гаспрян – журналіст та музичний критик із Росії, який відкрито висловлює свої позиції та раніше часто любив бувати в Києві.

Російський журналіст Гаспарян мріє про Євробачення-2017 у Львові

Російський журналіст Гаспарян мріє про Євробачення-2017 у Львові

Повʼязані теми:

Наступна публікація