Голлівудський красень Джордж Клуні назбирав "шалені гроші" для Гілларі Клінтон

Голлівудський красень Джордж Клуні назбирав "шалені гроші" для Гілларі Клінтон

Амаль та Джордж Клуні / Фото: Getty Images

Зірка взяла участь у двох заходах зі збору коштів на підтримку кампанії кандидатки в президенти.

У США розгорівся скандал навколо двох заходів із збору коштів для виборчої кампанії Гілларі Клінтон, співорганізатором та запрошеною зіркою яких виступив Джордж Клуні.

Заходи мали місце у п'ятницю у люксовому готелі у Сан-Франциско та у суботу у резиденції Клуні та його дружини Амаль у Голлівуді. Ціни на квитки на ці заходи були захмарними: місце за столиком у готелі для однієї особи коштувало $ 33,4 тис., а аби потрапити до зіркової резиденції та посидіти за одним столом із Джорджем та Амаль, необхідно було сплатити $ 353,4 тис. за пару.

Деякі ЗМІ повідомляють, що таким чином вдалось зібрати більше 15 млн доларів. Прихильники опонента Гілларі Клінтон Берні Сандерса навіть вийшли із протестами проти зіркової акції до місця проведення заходу у Сан-Франциско. Вони кажуть – ці суми не можна вважати пожертвою, а радше хабарем. Вони впевнені, якщо людина дає такі гроші на виборчу кампанію, то вона очікуватиме отримати щось від цього політика.

Журналісти програми Meet the Press зателефонували Клуні і спитали, чи не вважає він такі ціни на квитки – шаленими грошима. Актор перейнявся занепокоєністю протестувальників.

"Так. Я думаю, це величезна сума грошей. Я думаю, що, ви знаєте, вчора ввечері були протести, коли ми під'їхали у Сан-Франциско, і вони мають рацію у своєму протесті. Вони абсолютно праві. Це ж шалені гроші", - сказав актор.

Тим не менш, це вже не вперше Клуні пускає до свого маєтку людей заради підтримки кандидата в президенти. У 2012 році такі ж акції актор проводив на підтримку Барака Обами. Тоді зібрали, за оцінками преси, близько 15 мільйонів доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація